11 Απριλίου 2012

Παπαδήμος: "Στις 6 Μαϊου οι εκλογές - Διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει και διάλυση της κυβέρνησης"

Σε λίγο ο κ. Παπαδήμος θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.  Ο κύβος ερίφθη και επισήμως. Οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαϊου και η νέα βουλή θα συγκλιθεί στις 17 Μαϊου στις 11 το πρωί.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο είπε:


"Εισηγούμαι κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 41 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, να προταθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη εκλογών την 6η Μαϊου 2012.
Επίσης, εισηγούμαι να προταθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η σύγκλιση της νέας Βουλής να γίνει την 17η Μαϊου του 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11."

Ο κ. Παπαδήμος είπε ότι σήμερα ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος και κάλεσε τους υπουργούς να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους ως μέλη της κυβέρνησης και να μεριμνήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία ως υποψήφιοι βουλευτές.

"Η ταυτόχρονη υλοποίηση των 2 στόχων κατανοώ ότι είναι δύσκολη", είπε ο κ. Παπαδήμος και συνέχισε: "Ο δεύτερος στόχος όμως, δεν πρέπει να επιτευχθεί σε βάρος του πρώτου. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια ημέρα. Η διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει και διάλυση της κυβέρνησης."

Ο πρωθυπουργός είπε ότι πολλά θέματα δεν μπορούν να περιμένουν την αντιμετώπισή τους μετά τις εκλογές. Στο διάστημα που μεσολαβεί εως τις 6 Μαϊου, απαιτείται η λήψη σημαντικών αποφάσεων και η προώθηση πολιτικών που έχει ήδη εγκρίνει η Βουλή.

Πρόταξε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κάνοντας απολογισμό της κυβέρνησής του είπε ότι για να ανασυγκροτηθεί η οικονομία απαιτείται να ληφθούν άμεσα σημαντικές αποφάσεις.

Δηλαδή:

1) Τον Ιούνιο του 2012 να υποβληθεί προς ψήφιση το νεο μεσοπρόθεσμο
2) να εφαρμοσθεί το νεο οικονομικό πρόγραμμα και να προωθηθούν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.