20 Απριλίου 2012

Μπράιβικ: "Σχεδίαζα να κόψω το κεφάλι της πρωθυπουργού"... κρίμα που δεν πέρασε από την Ελλάδα μια βόλτα

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το προμελετημένο του έγκλημα έδωσε σήμερα ο μακελάρης της Νορβηγίας, υποστηρίζοντας παρόλα αυτά πως έχει σώας τας φρένας.

Ο εξτρεμιστής ακροδεξιός (εδώ γελάμε :) με την προσπάθεια να βγάλουν τον ψυχοπαθή φιλοεβραίο ακροδεξιό...) 'Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ - ο οποίος δικάζεται για το θάνατο 77 ανθρώπων πέρυσι στη Νορβηγία - είπε σήμερα ότι ήλπιζε να σκοτώσει 564 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια και κυρίως την πρωθυπουργό Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ, η οποία βρισκόταν στο νησί την ημέρα εκείνη.

"Είχα ξιφολόγχη στο όπλο μου και επίσης μαχαίρι. Το σχέδιο ήταν να τής κόψω το κεφάλι και να το καταγράψω, ενώ παράλληλα θα διάβαζα ένα κείμενο. Στη συνέχεια θα ανέβαζα το βίντεο στο διαδίκτυο", αποκάλυψε μιλώντας στο δικαστήριο που για τέταρτη ημερα ακουγε σοκαρισμένο από τις επιγραφές και την τερατώδη ψυχραιμία του Μπράιβικ..

Όμως, όπως πρόσθεσε, δεν είχε ποτέ τη δυνατότητα να αγοράσει ένα σύγχρονης τεχνολογίας τηλέφωνο που απαιτείται για να ανεβάσει το βίντεο στο διαδίκτυοτο φιλμ και σε κάθε περίπτωση η Μπρούντλαντ έφυγε από το Ουτόγια πριν φθάσει εκείνος.

Ο Μπράιβικ εξήγησε ακόμα πώς απώθησε τα συναισθήματά του από το 2006 για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις αυτές. «Ήμουν ένας καλός άνθρωπος που εκπαιδεύτηκα να απωθώ τα συναισθήματά μου» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, δήλωσε αθώος, επιμένοντας ότι ενήργησε για να υπερασπιστεί τη χώρα απέναντι στα κύματα των μουσουλμάνων μεταναστών που έφθασαν σ΄αυτή με την ανοχή της αριστεράς.

Την ίδια ώρα, ο Μπράιβικ υποστήριξε ότι δεν αποτελεί "ψυχιατρική περίπτωση" και επέμεινε να τού αποδοθεί ποινική ευθύνη για τις πράξεις του. "Δεν αποτελώ ψυχιατρική περίπτωση και έχω ποινική ευθύνη", τόνισε ο «Ναΐτης Ιππότης» -όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο Μπράιβικ - κατά την πέμπτη ημέρα της δίκης του.

"'Όταν βλέπει κανείς κάτι τόσο ακραίο, μπορεί να σκεφτεί ότι είναι μια τρέλα, όμως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον πολιτικό εξτρεμισμό και την τρέλα με την κλινική έννοια του όρου", εξήγησε.

Το θέμα της ψυχικής υγείας του Μπράιβικ, είναι βασικό και αμφιλεγόμενο θέμα στη δίκη αυτή , καθως βάσει μιας πρώτης ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης κρίθηκε ποινικά ανεύθυνος και με μια άλλη που ακολούθησε, ποινικά υπεύθυνος

Εάν δεν τού αποδοθούν ποινικές ευθύνες, ο Μπράιβικ κινδυνεύει με ισόβιο εγκλεισμό σε ψυχιατρείο. Εάν κριθεί ποινικά υπεύθυνος αντιμετωπίζει ποινή 21ετούς κάθειρξης, η οποία θα μπορούσε στη συνέχεια να παραταθεί.