Το βασικότερο συμπέρασμα του εισαγγελικού πορίσματος για τον Άκη Τσοχατζόπουλο κάνει λόγο για μια καλά οργανωμένη ομάδα, που φρόντιζε για τη σύσταση off shore εταιρειών μέσω των οποίων γινόταν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που προερχόταν από μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα και την αγορά πανάκριβων ακινήτων για λογαριασμό του πρώην υπουργού.
Στο πόρισμα αναφέρονται δεκάδες πρόσωπα που φαίνεται πως εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση. Τουλάχιστον τέσσερα από αυτά θεωρούνται πρόσωπα – κλειδιά. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι ο Νικόλαος Ζήγρας, εξάδελφος και δεξί του χέρι καθώς εμφανίζεται ως διαχειριστής των χρημάτων του πρώην υπουργού, η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, φοροτεχνικός του Άκη Τσοχατζόπουλου και με σημαντικότατο ρόλο στην διακίνηση και στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο Αστέριος Οικονομίδης, κουμπάρος του Ζήγρα και φίλος του πρώην υπουργού και ο Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη.
Το εισαγγελικό πόρισμα αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Νίκο Ζήγρα: "Κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του έτους 1998 έως το έτος 2010, συνέστησε και συμμετείχε σε οργάνωση με σκοπό την διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων, προερχόμενων από το έγκλημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας, τελεσθείσας σε βάρος του Δημοσίου, κατά συναυτουργία, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα"
Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα ο Ζήγρας μαζί με άλλους συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου εμπλέκεται στη σύσταση των off shore εταιρειών, "Bluebell", "Nobilis" και "Torcaso", από τις οποίες υπολογίζεται ότι έχουν διακινηθεί περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κάποιοι άλλοι ανεβάζουν το ποσό στα 22 εκατομμύρια.
Ο εισαγγελέας εκτιμά ότι από το 1998 έως το 2001 ο Ν. Ζήγρας ενεργώντας από κοινού με τον κ. Τσοχατζόπουλο απέκρυψε ποσά 16 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων και 1,7 εκατ. δολαρίων που προέρχονται από τη δωροδοκία για τους πυραύλους TOR M1. Στο εισαγγελικό πόρισμα φαίνεται πως η πληρωμή γινόταν σε λογαριασμούς των off shore εταιρειών, ενώ με τον ίδιο τρόπο απεκρύβη ποσό 3 εκατομμυρίων φράγκων, που προερχόταν από δωροδοκία του πρώην υπουργού για τις συμβάσεις "Αρχιμήδης" και "Ποσειδών" αναφορικά με τα υποβρύχια.
Την ίδια περίοδο αλλά μέχρι και το 2010, ο Ν. Ζήγρας φρόντιζε για το ξέπλυμα των χρημάτων μέσω αγοράς ακινήτων, όπως το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Επίσης από το 1997 φαίνεται να καταθέτει ποσά σε λογαριασμούς της νυν συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ακόμα ένα πρόσωπο που φαίνεται να είχε κεντρικό ρόλο είναι η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, για την οποία στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: "Προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης της πράξης της νομιμοποίησης εσόδων από το έγκλημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας, τελεσθείσας σε βάρος του Δημοσίου, κατά συναυτουργία, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα"
Το χρονικό διάστημα εμπλοκής της αφορά τη δωδεκαετία από το 1998 έως το 2010. Εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Torcaso από το 2000 έως το 2007 και υπεύθυνη για φορολογικά θέματα της Bluebell από το 1998 έως το 2005 και της Nobilis από το 2004 έως το 2010, δηλαδή των υπεράκτιων εταιρειών μέσω των οποίων έφτασαν τα χρήματα από τις μίζες στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το πόρισμα.
Ο Αστέριος Οικονομίδης που έχει ήδη προφυλακιστεί, φαίνεται σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ότι ξεκίνησε την συνεργασία του με τους συγκατηγορουμένούς του το 2002 και συμμετείχε και αυτός έως το 2010. Τα κυριότερα σημεία της εμπλοκής του φαίνεται πως είναι προχωρούσε μέσω της κατασκευαστικής του εταιρείας Arcon, σε εργασίες ανακαίνισης του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οι πληρωμές φαίνεται ότι γίνονταν χέρι με χέρι και χωρίς την έκδοση παραστατικών. Επίσης, εμφανίζεται να είναι ο ενδιάμεσος αγοραστής τη διετία 2005-2006, για να περάσει το διαμέρισμα της Δεινοκράτους από την εταιρεία "Bluebell" δηλαδή εταιρεία του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην κόρη του πρώην υπουργού. Η κατασκευαστική του εταιρεία φαίνεται να έκανε εργασίες και σε άλλα ακίνητα όπως της Κόμνα Τράκα που είχαν πραγματικό ιδιοκτήτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα.
Για τον Γιώργο Σαχπατζίδη, το πόρισμα αναφέρει ότι συμμετείχε στην οργάνωση από το 2006 έως το 2010. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ενεργώντας πάντα από κοινού με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Νίκο Ζήγρα, δραστηριοποιήθηκε στην πώληση ακινήτων μεγάλης αξίας από την 'Torcaso” , εταιρεία που σύμφωνα με τους εισαγγελείς ανήκει στον πρώην υπουργό, στην Μονή Βατοπαιδίου έναντι συνολικού τιμήματος 9,7 εκατ ευρώ.