05 Απριλίου 2012

Γερμανία: Αυξάνεται η φορολόγηση στις κρυφές καταθέσεις στην Ελβετία... και ο Σαχινίδης μας λέει ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες μετά το Πάσχα...

[Γι αυτό σας λέω: Φέρτε ξένο επίτροπο μπας και προχωρήσει κανένα θέμα... αλλά ξέχασα όλα αυτά θα μας τα λύσει ο Πανάρας...]

Σε πυρετό διαπραγματεύσεων σχετικά με τις αδήλωτες καταθέσεις των Γερμανών υπηκόων σε λογαριασμούς στην Ελβετία βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Γερμανία, μετά και τις ισχυρές πιέσεις της αντιπολίτευσης για πιο αυστηρά μέτρα κατά των φοροδιαφευγόντων.

Ετσι, Ελβετία και Γερμανία αυστηροποιούν τη διμερή συμφωνία τους για τη φορολόγηση των καταθέσεων, προκειμένου να εγκριθεί από την Ανω Βουλή το ερχόμενο καλοκαίρι.

Βάσει της αναθεωρημένης συμφωνίας, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2013, οι Γερμανοί, των οποίων οι καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα 150 δισ. ελβετικά φράγκα, καλούνται να πληρώσουν φόρους επί των εν λόγω καταθέσεων 21% - 41%.

Ας σημειωθεί πως προηγουμένως η συμφωνία προέβλεπε φορολόγηση 19% - 34% για τις κρυφές καταθέσεις των Γερμανών.

Επιπλέον, θα επιφληθεί εφάπαξ φόρος 50% σε όσους έχουν κληρονομήσει καταθέσεις στην Ελβετία και δεν επιθυμούν να τις δηλώσουν.

Τέλος, οι γερμανικές αρχές δικαιούνται πλέον να ζητήσουν από τις αντίστοιχες ελβετικές τη διερεύνηση έως 1.300 υποθέσεων φοροδιαφυγής, έναντι 999 προηγουμένως.