03 Απριλίου 2012

Προεκλογικοί διορισμοί στη ΔΕΗ από τον Παπακωνσταντίνου

Το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκαν τα ονόματα του Διοικητικού Συμβουλίου της κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΗ εταιρίας Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.). Όπως μάλιστα αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, έχει αποφασιστεί από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ ο διορισμός των νέων γενικών διευθυντών της εταιρίας που θα αναλάβουν τους πλέον νευραλγικούς τομείς, αυτούς των Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης και των Υποστηρικτικών Λειτουργιών, με μισθούς που ξεπερνούν τις 9000 ευρώ μηνιαίως…
Και ενώ ΝΔ και συνδικαλιστές αντιδρούν έντονα για τους… νυχτερινούς διορισμούς εν όψει εκλογών, η ανακοίνωση των ονομάτων των νέων διευθυντών δεν έγινε χθες ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ αλλά θα γίνει τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να κοπάσει πρώτα ο θόρυβος γύρω από τους διορισμούς…

Οι διορισμοί αυτοί άλλωστε, γίνονται… νύχτα και εσπευσμένα λόγω των επερχόμενων εκλογών αφού οι ημέτεροι θα καταλάβουν τις θέσεις κλειδιά της ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια, εν όψει και της πώλησης της Επιχείρησης.
Η σύνθεση του Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ είναι η εξής:

Πρόεδρος: Σαφάκας Αθανάσιος, ομότιμος καθηγητής ΑΕΙ

Διευθύνων Σύμβουλος: Κόλλιας Γεώργιος, μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος, πρώην γενικός διευθυντής της ΔΕΗ Α.Ε.

Μέλη: Τσώλας Ιωάννης, καθηγητής ΕΜΠ, Λιακόπουλος Γεώργιος, δικηγόρος, γενικός διευθυντής Εταιρικής Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, Μενεγάτος Ηρακλής, ηλεκτρολόγος-μηχανικός, διευθυντής Διεύθυνσης Δικτύου Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε. και Κυριάκος Καψάλης, μηχανολόγος μηχανικός και οικονομολόγος.

Η θητεία του Δ.Σ. είναι τριετής και λήγει στις 29 Μαρτίου 2015.

"Αν η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, με δικές της ως επί το πλείστον αναξιοκρατικές αλλά και κομματικές επιλογές, θελήσει να εγκλωβίσει την επόμενη κυβέρνηση, ας γνωρίζει ότι πλανάται πλάνην οικτράν", επισημαίνει ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και προσθέτει ότι: "Η ΝΔ δεν θα αποδεχθεί ανάλογες αποφάσεις ούτε τώρα και βέβαια ούτε έπειτα από τις εκλογές, ως τετελεσμένα γεγονότα".
protothema.gr