10 Απριλίου 2012

Ο. Κεφαλογιάννη: "Κουρεύτηκαν" μέχρι και τα ομόλογα του ΕΟΤ!

«Την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κάνει προεκλογική εκστρατεία επάνω στο ότι δεν ‘κατασπατάλησε’, όπως ο ίδιος λέει, πόρους για την προβολή και προώθηση του τουρισμού, αποκαλύπτεται, ότι τα αναξιοποίητα αποθεματικά του ΕΟΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας, έχουν μετατραπεί σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και έχουν υποστεί το ανάλογο ‘κούρεμα’.

Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ και να τεθεί εν αμφιβόλω μια σειρά από επιβεβλημένες προγραμματισμένες ενέργειες, όπως, συμφωνίες με tour operators και ενέργειες δημοσίων σχέσεων σε αγορές, όπου έχει υποστεί πλήγμα η εικόνα της χώρας.

Και όμως, ακόμα κανείς δεν έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Το αντίθετο. Η πολιτική ηγεσία του Τουρισμού παρά το σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, επιλέγει να σιωπά.
Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη. Ο κόσμος του τουρισμού περιμένει απαντήσεις. Ας αναλάβουν επιτέλους οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και ας εξηγήσουν, με ποιο σκεπτικό άφηναν αναξιοποίητα τα κεφάλαια του ΕΟΤ. Γιατί, όταν εμείς φωνάζαμε ότι πρέπει να γίνουν στρατηγικές επενδύσεις στην επικοινωνία του ελληνικού τουρισμού, μας κατηγορούσαν ότι δήθεν ζητάμε να κατασπαταληθούν πόροι.

Ορίστε, τι κατάφεραν με τις λογικές τους. Ο ΕΟΤ είναι μείον 25 εκατ. ευρώ στα αποθεματικά του. Ο προϋπολογισμός του είναι στον αέρα και η αξιοπιστία του έχει κλωνιστεί. Μέσα σε όλα αυτά, ο τουριστικός κόσμος πρέπει να ανταποκριθεί σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να υπολογίζει στον ΕΟΤ.
Η στάση των αρμόδιων, που δε βλέπουν, δεν ακούν, δε λένε τίποτα, είναι προκλητική. Τους καλούμε να δώσουν απαντήσεις άμεσα.

Ο. Κεφαλογιάννη
Βουλευτής Ρεθύμνου
Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας»