01 Απριλίου 2012

Άξιος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο...αφού μετά τη φυγή του Λέτο οι άλλοι ήταν ανύπαρκτοι

Με το 19ο γκολ του Μιραλάς στη φετινή Superleague ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Παναιτωλικού και κατέκτησε το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος!

Ο αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο θρόνο του και για 39η συνολικά στην ιστορία του. Κι όλα αυτά, τρεις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος.

Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, ούτε η φετινή κούρσα ήταν εύκολη, όμως στα τελευταία και στα πιο κρίσιμα παιχνίδια, οι Πειραιώτες έδειξαν την ανωτερότητά τους και κατακτώντας σχετικά εύκολα νίκες, έγιναν και πάλι πρωταθλητές.

Κι όταν μιλάμε για εύκολες νίκες δεν αναφερόμαστε στους εκάστοτε αντιπάλους της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά στην απόδοση των "ερυθρολεύκων", που έκαναν τα πάντα να μοιάζουν απλά. Αυτό ακριβώς, συνέβη και την Κυριακή στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό.

Οι Πειραιώτες ήθελαν να τελειώσουν τρεις... ώρες αρχύτερα την υπόθεση τίτλος και το έδειξαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η μόνη ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο και που δημιούργησε ευκαιρίες την Κυριακή στο Αγρίνιο ήταν ο Ολυμπιακός.

Πρωταγωνιστής στο σημερινό ματς είναι όλη η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε που δημιούργησε και δεν απειλήθηκε καθόλου, όμως τον τίτλο του MVP τον κερδίζει ο Κέβιν Μιραλάς! Ο Βέλγος είναι σταθερά στην πρώτη θέση των σκόρερ (πλέον) με 19 γκολ και σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Τάκη Λεμονή, μπορεί να ήθελε πάση θυσία τη νίκη, όμως σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε το απαραίτητο πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα έστω για να απειλήσει τον Ολυμπιακό.

Η βαθμολογία (27 αγώνες)

Ολυμπιακός 67
Παναθηναϊκός 57
Ατρόμητος 48
ΑΕΚ 46
ΠΑΟΚ 46
Άρης 39
Αστέρας 39
ΟΦΗ 34
Ξάνθη 32
Γιάννινα 32
Πανιώνιος 32
Λεβαδειακός 30
Εργοτέλης 28
Παναιτωλικός 25
Κέρκυρα 25
Δόξα 15

 Πηγή: Sport24