03 Απριλίου 2012

«Εύγε στην ελληνική δικαιοσύνη»

«Εύγε στην ελληνική Δικαιοσύνη». Με τη χαρακτηριστική αυτή δήλωση προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο χαιρέτισε ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού Focus Χέλμουτ Μάρκβορτ την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους.

Στην αποκλειστική δήλωσή του, ο κ. Μάρκβορτ επεσήμανε ωστόσο ότι μάλλον δεν περίμενε αυτή την απόφαση: «Είχαμε υπολογίσει ότι η ελευθερία του Τύπου θα νικήσει μόνο ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», ανέφερε.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιόνας Γκράσεϊ εξέφρασε την ικανοποίηση του γερμανικού Περιοδικού για την αθωωτική απόφαση και χαρακτήρισε την κατηγορία «παρωδία». Παράλληλα έκανε λόγο για μια «επιτυχία της ελευθερίας του Τύπου»,

«Ο,τιδήποτε άλλο από μια αθωωτική απόφαση θα μας εξέπληττε πάρα πολύ. Αυτή είναι μια επιτυχία για την ελευθερία του Τύπου, αν και θα προτιμούσαμε να μην είχε χρειαστεί να την κατακτήσουμε (ενν. την επιτυχία) – διότι η κατηγορία ήταν στα μάτια μας μια παρωδία. Χαιρόμαστε που το ελληνικό κράτος Δικαίου προσέφερε μια απόδειξη της ικανότητάς του να λειτουργεί» υπογράμμισε ο Γιόνας Γκράσεϊ.