26 Απριλίου 2012

Στον ανακριτή η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει κληθεί να απολογηθεί για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού.

Από την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου θα ζητηθούν εξηγήσεις για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία.
Αύριο Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί και η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, η οποία ζήτησε νέα προθεσμία που δεν της χορηγήθηκε.

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή τέσσερις εκπρόσωποι off shore εταιρειών,.

Πρώτος απολογήθηκε ο εμφανιζόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας TORCASO. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι λειτουργούσε για λογαριασμό του Ν. Ζήγρα, καθώς και ότι αν ήξερε ότι οι αγοραπωλησίες γίνονταν με χρήματα από δωροδοκίες δεν θα δεχόταν να τον εξυπηρετήσει. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολούθησαν δύο εκπρόσωποι της Morelia και ένας της Bluebell. Και οι τρεις κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για μίζες και διακίνηση μαύρου χρήματος και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.