11 Απριλίου 2012

Βρήκαν πλάκες χρυσού στο σπίτι της κόρης του!!! Δύο ακόμη συλλήψεις συνεργατών του Α. Τσοχατζόπουλου

Δύο ακόμη εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια που ερευνά τα περιουσιακά του στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη είναι ο επιχειρηματίας...
Γιώργος Σαχπατζίδης και ο ξάδερφος του πρώην υπουργού, Ν. Ζήγρας.
Αναμένεται να εκτελεστούν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης για μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να λειτουργούσαν ως παρένθετα για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. «Πάμε στον ανακριτή. Θα τα πούμε εκεί», δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος προσερχόμενος στο κτίριο. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα απολογηθεί στον ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει αν κρίνεται σκόπιμη η προφυλάκισή του.

Χρυσός αξίας 45.000 ευρώ σε σπίτι κόρης του Άκη

Έρευνα, παρουσία του εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, πραγματοποιήθηκε σήμερα και στα δύο σπίτια της κόρης του, Αρετής, σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε εντάλματα εκδόθηκαν, καθώς οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, αλλά και λόγω της βαρύτητας της πράξης. Συνολικά στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι περισσότερα από 10 πρόσωπα, ενώ πηγές της Εισαγγελίας χαρακτηρίζουν τα στοιχεία «πολλά και πολύ σοβαρά».

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferostal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα. Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Έτσι το βασικό αδίκημα, που όμως είναι παραγεγραμμένο, είναι η δωροδοκία από την οποία οι ενδείξεις οδηγούν στο κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στα σπίτια της κόρης του πρώην υπουργού εντοπίστηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών, πλάκες χρυσού, ενώ κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Ο χρυσός που βρέθηκε φέρεται να είναι αξίας περίπου 45.000 ευρώ.