03 Απριλίου 2012

Επιτέλους κάνει το κέφι του χωρίς άγχος: Στη Νέα Υόρκη ο Γιωργάκης

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τα παγκόσμια οικονομικά ζητήματα, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), στη Νέα Υόρκη, θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην ευρωζώνη και οι επιπτώσεις της Ευρωπαϊκής κρίσης σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών καθώς και οι προοδευτικές στρατηγικές και πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής θα συμμετάσχουν αρχηγοί κομμάτων - μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι καθώς και εκπρόσωποι διεθνών Οργανισμών. Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Elio di Rupo, o Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας, Eeero Heinaluoma, η επικεφαλής της Αναπτυξιακής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και πρώην Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Helen Clark, o Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS), Jose Miguel Insulza, o νομπελίστας Joseph Stiglitz και ο Πρόεδρος της Επιτροπής που συνέστησε ο Barack Obama για τα αίτια της κρίσης του 2009, Phil Angelides.

Σήμερα στις 2:00 μμ, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ενώ την Πέμπτη, στις 11:00 πμ, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την παγκόσμια οικονομία, την οποία διοργανώνει το αμερικανικό ίδρυμα και think tank, New America. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του οικονομικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.