12 Απριλίου 2012

Σιγά ρε νταή!! Κατούρα και λίγο-Παταβούκας: "Θα σας γαμή@@ όλους"...

Του Ν. ΣΧΟΙΝΑ

«Θα σας γ….. όλους στη Γραμματεία, το Σύλλογο και τους υπαλλήλους. Θα έρθω εκεί και θα τα κάνω όλα λίμπα, θα με δεις και από την καλή και από την ανάποδη». Τα «γαλλικά» αυτά αποδίδονται στον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Κώστα Παταβούκα, ο οποίος θα ’ναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, στα Τρίκαλα, στις εκλογές!
Ο πρόεδρος του Συλλόγου των υπαλλήλων της Γ.Γ.Α Γιάννης Δέτσης, κατηγορεί τον κ. Παταβούκα για εξύβριση τη Διευθύντριας Οικονομικού της Γ.Γ.Α κ. Χαλβατζή και ζητά από το πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «τη δημόσια συγγνώμη του προς την υπάλληλο και προς τον Σύλλογο και όλους τους συναδέλφους, τους οποίους πρόσβαλε με την υβριστική του συμπεριφορά».

Και να ’ταν μόνο αυτό; Οι υπάλληλοι κλειδώσανε τα έπιπλα της ΓΓΑ που ήθελε ο κ. Παταβούκας να πάρει στο νέο του υπουργείο! Και το ωραιότερο είναι ότι ο κ. Δέτσης είναι «σύντροφος» του κ. Παταβούκα, που είχε γεμίσει τον 5ο όροφο με συμβούλους, όπως καταγγέλει ο πρόεδρος των υπαλλήλων της ΓΓΑ! Ιστορία τραγελαφική, αλλά που φανερώνει τη νοοτροπία που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ.

«Την προηγούμενη Δευτέρα οι Δ/νσεις του υπ. Υγείας, μαζί με την αντίστοιχη πολιτική ηγεσία, μετακόμισαν στο κτίριο του MPC στο ΟΑΚΑ. Έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι ο κ. Παταβούκας ζητά να του παραδώσει η ΓΓΑ όλο το γραφειακό εξοπλισμό -και όχι μόνο, ακόμα και τους πίνακες ζωγραφικής- που είχαν στον 5ο όροφο» αναφέρει ο κ. Δέτσης σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Το θέμα είναι ότι δεν περιγράφονται οι πίνακες που ζητά ο κ. Παταβούκας. Ένας εξ αυτών είναι του Μυτταρά και έχει συμπληρωθεί χειρόγραφα το όνομα του ζωγράφου στο έγγραφο, το οποίο είναι δακτυλογραφημένο. Και ποιος μπορεί να πει ότι αύριο το χειρόγραφο όνομα του ζωγράφου δεν θα σβηστεί και ο πίνακας θα εξαφανισθεί όταν ο κ. Παταβούκας δεν θα είναι στη θέση αυτή που είναι σήμερα;

Ευθύνες υπάρχουν και στη Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟ-Τ κ. Μενδώνη, η οποία έδωσε προφορική και γραπτή εντολή να παραδοθεί ο εξοπλισμός της ΓΓΑ στο υπουργείο Υγείας. Αλλά και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, από τον οποίο ο σύλλογος των υπαλλήλων της ΓΓΑ ζητά να ανακαλέσει τον κ. Παταβούκα. Βέβαια ο κ. Παταβούκας πλέον δεν υπάρχει στο υπουργείο Υγείας αφού παραιτήθηκε για να κατέβει στις εκλογές.