08 Απριλίου 2012

Αντώνη, κάνε την υπέρβαση σου στη Δωδεκάνησο!

Τρικυμία στο Αιγαίο-Ρόδο και στη Νέα Δημοκρατία θα προκαλέσουν δύο πρώην Βουλευτές του κόμματος, ο Αριστοτέλης Παυλίδης και η Μίκα Ιατρίδη.

*Η Μίκα Ιατρίδη Βουλευτής της Ν.Δ. η οποία λόγω των ΄΄αντιμνημονιακών΄΄ της πεποιθήσεων διεγράφη από το κόμμα και προσχώρησε στους ΄΄ Ανεξάρτητους Έλληνες΄΄ του Πάνου Καμμένου.

*Και ο Αριστοτέλης Παυλίδης, επί 30 και πλέον χρόνια Βουλευτής-Υπουργός που και αυτός για άλλους λόγους, έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία και φλερτάρει ως υποψήφιος της Ντόρας Μπακογιάννη ΄΄Δημοκρατική Συμμαχία΄΄

Να σημειώσουμε ότι οι δύο, Παυλίδης και Ιατρίδη είχαν υποστηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη, στις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Ν.Δ. ( Η διαγραφή τους βέβαια πιστεύουμε, ότι δεν σχετίζεται με αυτό)

Και οι δύο έχουν μεγάλη επιρροή στο εκλογικό σώμα της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο ,ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, κυρίως όμως λόγου της μακροχρόνιας ενασχόλησης τους με την πολιτική ( διορισμοί, ρουσφέτια, έλεγχο επιτροπών-συμβουλίων κλπ κλπ). Ο Πατέρας της Μίκας Ιατρίδη είναι αρκετά πλούσιος και επί 10ετίες κοινοτάρχης ή Δήμαρχος σε Δήμο της Ρόδου.

*Σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις τα δύο αυτά πρόσωπα θα στερήσουν τουλάχιστον 15.000 ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία στα Δωδεκάνησα, μεταφραζόμενο στη στέρηση τουλάχιστον μίας έδρας.*

Μεγάλη πιθανότητα να εκλεγεί η Μίκα Ιατρίδη Βουλευτής του Πάνου Καμμένου και με ίσες πιθανότητες και για τον Αριστοτέλη Παυλίδη να εκλεγεί Βουλευτής, αν κατέβει με την Ντόρα και εφόσον μπει στη Βουλή το κόμμα της.

Έτσι κι αλλιώς χάνονται οι ψήφοι από τη Νέα Δημοκρατία.

Ιστορικά ίσως αποδειχθεί ότι ήταν λανθασμένες οι αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά για τις διαγραφές και κυρίως αυτές των ‘’αντιμνημονιακών’’. Γνωρίζει οπωσδήποτε ο Αντώνης Σαμαράς ότι ένα μέρος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνηα ανήκουν στους ‘’αντιμνημονιακούς’’ ( απλά είναι αντίθετοι με την υπάρχουσα σημερινή κατάσταση !).

Τι έκανες Αντώνη, για να τους πείσεις και να τους συγκρατήσεις ώστε μην αναζητούν άλλη πολιτική στέγη ; Απολύτως τίποτα ! Τι εξηγήσεις και ερμηνείες δίνουν τα τοπικά σου όργανα για το τι σημαίνει μνημονιακός και τι αντιμνημονιακός . Αλλά θα μου πεις, αυτοί ξέρουν ; Άλλωστε στη Νομαρχιακή, ένας κάνει ΄΄ κουμάντο΄΄ οι άλλοι ειναι ανύπαρκτοι ή είναι ναι σε όλα !

Τα περί αυτοδυναμίας, με το, άλλα πιστεύουμε και άλλα λέμε είναι ξεπερασμένα με τα σημερινά δεδομένα. Αυτοδυναμία με διασπορά, με κάθε τρόπο των δυνάμεων, είναι όνειρο θερινής νυκτός !

*Η αποτυχία και στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, των υποψηφίων Βουλευτών Δωδεκανήσου, θα έχει και αυτή τις συνέπειες.*

Η Νομαρχιακή Επιτροπή, αυτή τουλάχιστον είναι η εντύπωση στην κοινή γνώμη, κοιμάται ή έχει καταστρώσει το σχέδιο της σύμφωνα με τα δικά της προσωπικά συμφέροντα και όχι με αυτά της Νέας Δημοκρατίας ! Μέχρι την τελευταία στιγμή ψάχνουν να βρουν υποψηφίους.

Μία γυναίκα υποψήφια, ακόμη δεν βρέθηκε μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων οπαδών!

Δεν θα έπρεπε να είχαν ΄΄ ετοιμαστεί ΄΄ οι υποψήφιοι ; Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η Νομαρχιακή δεν αναζήτησε ικανούς υποψηφίους, αποθάρρυνε ή εμπόδισε με τον τρόπο της άλλους.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κατάλοιπα των παλαιών κομματαρχών.

*Άλλοι υποψήφιοι Βουλευτές, είναι από τα μουχλιασμένα συρτάρια της Πολιτικής Άνοιξης, άλλοι είναι οι ΄΄ιδιαίτεροι΄΄( τα αλεπουδάκια δηλαδή) από τα εγκαταλελειμμένα γραφεία τέως βουλευτών, άλλοι φυτευτοί και άσχετοι, για να μην κάνουν ζημιά σε άλλους ‘’δικούς τους΄΄. Και άλλοι αποτυχημένοι πολιτικοί. Ένα ΄΄ διαμάντι’’ δεν υπάρχει !

Ο Νεοδημοκράτης είναι προβληματισμένος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα.

Αντώνη κάνε την Υπέρβαση σου ! Έχεις χρόνο ! Κάνε την ανατροπή σου στα Δωδεκάνησα, γιατί διαφορετικά θα τρίβεις τα μάτια σου με τα αποτελέσματα των προσεχών εκλογών στα Δωδεκάνησα!

Υπάρχει χρόνος !

Να επιλέξεις προσωπικά Εσύ, νέους επιστήμονες, άφθαρτους στην πολιτική και κυρίως να χαίρουν της εκτίμησης της κοινωνίας. Αυτούς θέλει σήμερα ο κάθε ψηφοφόρος! Και όχι τους ανακυκλούμενους !

*Χρυσόστομος-Ρόδος/http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com