12 Απριλίου 2012

Βρόμικος πόλεμος της «Μακεδονίας» εναντίον της ΝΔ


Κάπως έτσι παίζονται τα παιχνίδια. Και τα παλικάρια της «Μακεδονίας», υπό τον διευθυντή τους (και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πνευματικού τέκνου του Άκη, Μιχάλη Αλεξανδρίδη), ξέρουν να παίζουν το παιχνίδι της μαύρης προπαγάνδας πολύ καλά.

Πήραν λοιπόν μία είδηση από το υπουργείο Εσωτερικών, την έγδυσαν από την αλήθεια, και κατασκεύασαν ένα ρεπορτάζ με στόχο να πλήξουν τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.

Η είδηση αφορά μία...

τροποποίηση νόμου που προβλέπει ότι σε περίπτωση έκπτωσης ενός αιρετού δικαίωμα εκλογής στη θέση του έχουν όλα τα μέλη του ψηφοδελτίου του.

Η αλήθεια, που αποσιωπήθηκε εντέχνως, είναι ότι η συγκεκριμένη διάταξη συζητείται εδώ και 4 μήνες, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του «Καλλικράτη». Η συγκεκριμένη δεν είναι τροπολογία της τελευταίας στιγμής, όπως την παρουσιάζει το δημοσίευμα, αλλά μέρος της τροποποίησης. Ασφαλώς και δεν προωθήθηκε με πρωτοβουλία της ΝΔ, αλλά του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά αυτό δεν αποθάρρυνε τον συντάκτη Νίκο Ηλιάδη. Η διάταξη προτάθηκε και εγκρίθηκε από όλους όσοι συμμετείχαν στη διαβούλευση, κάτι που επίσης απεκρύβη, προωθήθηκε δε κυρίως από την Ένωση Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων.

Από μία διάφανη διαδικασία η «Μακεδονία» είδε μία παρασκηνιακή μεθόδευση του Σαμαρά και της ΝΔ με σκοπό να δοθεί το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στον Τζιτζικώστα, όπως γράφει στον τίτλο της.
Υπάρχει δε και άρθρο, που συνοδεύει το «ρεπορτάζ» και καλεί τον Σαμαρά, αφού ξεκαθάρισε την κατάσταση, να προχωρήσει αμέσως την κατάσταση με πρωτοβουλίες υπέρ της διαφάνειας και της καθαρότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μιλάμε δηλαδή για την απόλυτη ξεφτίλα μίας ιστορικής εφημερίδας.

Σκοπός των συντελεστών της δεν ήταν άλλος από το να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο Σαμαράς «τρώει» τον Ψωμιάδη και μάλιστα με ύπουλο, παρασκηνιακό τρόπο. Στόχος της ανεπίτρεπτης για εφημερίδα επιδίωξης είναι να προκληθεί ένταση εντός της ΝΔ και πικρία με τον ίδιο τον εκλεγμένο περιφερειάρχη, τον κύκλο και τους υποστηρικτές του.

Ασφαλώς και η μεθόδευση αυτή δε θα περάσει.

Καλά θα κάνει η διεύθυνση της ιστορικής εφημερίδας να σταματήσει τα μικροκομματικά παιχνιδάκια που θέλουν κάποιοι από το εσωτερικό της να παίζουν σε βάρος της παράδοσης και του κύρους της «Μακεδονίας».

Όπως τους γράφει και στην (ασυνήθιστα οξεία) ανακοίνωση της η ΝΔ Θεσσαλονίκης, καλά θα κάνουν εάν θέλουν να μάθουν για τις επιδιώξεις της ΝΔ, απλώς να την ρωτούν!

Η αθλιότητα συνεχίζεται για δεύτερη μέρα σήμερα, με νέο δημοσίευμα. Η εφημερίδα παραδέχεται ότι δεν πρόκειται για τροπολογία, ούτε για θέμα της τελευταίας στιγμής, δηλαδή οι συντάκτες της αυτοδιαψεύδονται, αναιρούν το ρεπορτάζ τους της προηγούμενης ημέρας με περισσή ευκολία!
Ωστόσο επιμένουν, επικαλούμενοι τις δικές τους "πληροφορίες" ότι υπήρξε παρέμβαση από ανώτερο στέλεχος της ΝΔ για το θέμα! Φυσικά ούτε κατονομάζουν το στέλεχος, ούτε παρέχουν ντοκουμέντα και στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς τους! Συνεχώς γράφουν για δημοσιογραφικές πλήροφορίες!

Η εικόνα αυτή, μίας εφημερίδας να επιτίθεται ευθέως εναντίον ενός κόμματος, να το κατηγορεί για παρασκηνιακές κινήσεις (χωρίς αποδείξεις) εναντίον του Ψωμιάδη, να αγνοεί τις διαψεύσεις του και να επιμένει στις αβάσιμες θέσεις της είναι πραγματική κατάντια.

Είναι κατάντια για μία σοβαρή, ιστορική εφημερίδα που δυστυχώς σήμερα διοικείται από κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ...

http://taxalia.blogspot.com/2012/04/blog-post_4075.html