05 Απριλίου 2012

"Πήγαμε για αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Μύκονο αλλά μας περιμεναν"...

Σε απίστευτες καταγγελίες για «αυθαίρετες κατοικίες στην Μύκονο» που ανήκουν σε «επώνυμους» και «προστασίας τους» από την τοπική πολεοδομία προχώρησε η ειδική γραμματέας επιθεώρησης περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη στην Βουλή.


Αναλυτικά, η κυρία Καραβασίλη μιλώντας στην επιτροπή περιβάλλοντος της βουλής είπε η υπηρεσία της έχει εντοπίσει «40 περιπτώσεις κάποιες από τις οποίες αφορούν γνωστά ονόματα».

Ειδικότερα, η επιθεωρήτρια είπε «πριν ξεκινήσουν τα μη της υπηρεσίας μας για αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Μύκονο τοπικοί φορείς και πολεοδομία ήξεραν ότι πηγαίναμε! Προκειμένου να κρατηθεί μυστική η επίσκεψη αναγκαστήκαμε να νοικιάσουμε αεροσκάφος για να μην χρησιμοποιήσουμε το αεροπλάνο της γραμμής και μας εντοπίσουν» και πρόσθεσε πως όταν εντόπιζαν αυθαίρετες κατασκευές «περιμέναμε έως και 6 ώρες για να εμφανιστεί η πολεοδομία του νησιού».

Επιπροσθέτως, η κυρία Καραβασίλη εξήγησε ότι το «θλιβερό φαινόμενο που βασίζεται σε ολόκληρο κύκλωμα εμπλεκομένων γύρω από την αυθαίρετη δόμηση» εντοπίζεται έντονα σε «Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο» και επισήμανε πως έχουν δοθεί εντολές κατεδάφισης.

protothema.gr