20 Απριλίου 2012

Επιχείρηση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια εναντίον ρέμπελων καταληψιών (βίντεο)

Αποκλεισμένοι είναι ως αυτή την ώρα πολλοί δρόμοι στα Εξάρχεια, όπου η αστυνομία προχωρά σε επιχείρηση για την απομάκρυνση ατόμων, από κτίρια που τελούν υπό κατάληψη.

Έπειτα από αίτημα του ΙΚΑ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με εντολή εισαγγελέα, εκκένωσαν δύο κτίρια στα Εξάρχεια, το ένα στην οδό Βαλτετσίου 60-62 και το άλλο στη γωνία Θεμιστοκλέους και Αραχώβης.


Και τα δύο αυτά κτίρια είχαν καταληφθεί εδώ και χρόνια από τους αναρχικούς. Σε αυτά διέμεναν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία το τελευταίο διάστημα είχαν αποχωρήσει επειδή γνώριζαν ότι θα γίνει επέμβαση της αστυνομίας.

Νωρίτερα κοντά στην πλατεία των Εξαρχείων οι αστυνομικοί καταδίωξαν ομάδα νεαρών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι σε πολλά σημεία της περιοχής.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές κάποιων ατόμων, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση.

Κλειστές ήταν νωρίτερα η οδός Σπυρίδωνος Τρικούπη και οι Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους και Σόλωνος στο ύψος των Εξαρχείων. Αυτή την ώρα κλειστεί είναι όλοι οι δρόμοι προς τα Εξάρχεια.

Τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Τζαβέλα, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΟΤΕ, τέσσερα ΙΧ παραδόθηκαν στις φλόγες. Η πυροσβεστική εκτιμά ότι πρόκειται για εμπρησμό.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player