20 Απριλίου 2012

Αφαίρεσαν το διδακτορικό της ΠΑΣΟΚας φίλης του Άκη, Μαθιοπούλου

[Όπως το είχαμε γράψει από τον Ιούνιο του 2011:

Μ. Μαθιοπούλου: ΜεγαλοΠΑΣΟΚα από κούνια... μπλεγμένη με τον Άκη στα υποβρύχια... και με διδακτορικό ;)

Μ. Μαθιοπούλου: Κλεμμένο το 1/3 του "διδακτορικού" της!!!... ως τώρα γιατί έπεται και συνέχεια...]

Παύθηκε από διδάκτωρ πολιτικών επιστημών η Μαργαρίτα Μαθιοπούλου, καθώς διαπιστώθηκε πως στη διδακτορική της διατριβή είχε γίνει λογοκλοπή από άλλες πηγές (στη φώτο βλέπετε τις σελίδες που έχουν αντιγραμμένα κομμάτια: το κόκκινο αντιστοιχεί σε σελίδες με πάνω από το 75% του περιεχομένου τους να είναι αντιγραμμένο χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα η πηγή, το καφέ σε 50-75% και το μαύρο σε κάτω από 50%).


Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου της Βόννης, στη διδακτορική της διατριβή της κυρίας Μαθιοπούλου, που γράφτηκε τη δεκαετία του '80 και είχε ως θέμα τη «σύγκριση της πολιτικής σκέψης μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ», βρέθηκαν 320 σημεία, στα οποία είχε παραλειφθεί συστηματικά η δέουσα αναφορά των αυθεντικών πηγών.

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110612101551/vroniplag/de/images/thumb/4/4c/Pflueger_278ff.jpg/164px-Pflueger_278ff.jpg«Επιμέρους γινόταν αυτολεξεί αντιγραφή εκτενών αποσπασμάτων άλλων πηγών με μικρές μόνο παραλλαγές, επιμέρους συγκαλυπτόταν η χρήση ξένων κειμένων με αποπλανητικό τρόπο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του πανεπιστημίου, συμπεράνουν εκ των ανωτέρω, ότι τέτοια αντιγραφή δεν οφείλεται σε απλή παράβλεψη, αλλά σε ηθελημένη εξαπάτηση σχετικά με την επιστημονική πνευματική ιδιοκτησία». (Δίπλα βλέπετε ένα δείγμα όπου η κυρία έχει κλέψει ότι είναι με κόκκινο από βιβλίο του μετέπειτα συζύγου της ΥΠΕΞ Πφλύγκερ... έχει κλέψει αυτούσιες 2, συνεχόμενες σελίδες!!!)

Τέτοιες λογοκλοπές βρέθηκαν στο 47% των σελίδων της διατριβής σύμφωνα με την οργάνωση Vroniplag, που διερεύνησε το θέμα.

«Τα έκλεψε σχεδόν όλα» ήταν ο τίτλος της εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung». Και ανάλογα χαιρέκακα ήταν τα σχόλια και άλλων μέσων ενημέρωσης.

Tώρα η κ. Μαθιοπούλου κινδυνεύει να χάσει την καθηγητική της έδρα στα πανεπιστήμια του Πότσδαμ και του Μπραουνσβάικ.

Η γερμανοελληνίδα πολιτική επιστήμων είναι από τα πολλά «θύματα» της Vroniplag, που άρχισε πριν από δυο περίπου χρόνια τις έρευνες της σχετικά με την αυθεντικότητα των διατριβών επώνυμων γερμανών πολιτικών και επιστημόνων.