03 Απριλίου 2012

"Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΕΕΓΑ", "Το συνδικάτο με τα DAF".



Α] "Όργια DAF στην Αγροτική Ασφαλιστική".[Ορισμός των DAF, στο τέλος του κειμένου]
"Σημεία και τέρατα που δημιουργούν ερωτήματα για σωρεία παρανόμων πράξεων αλλά και συστηματική άσκηση φοροδιαφυγής φαίνεται να συμβαίνουν στην Αγροτική Ασφαλιστική αν αληθεύουν τα όσα ισχυρίζονται σε αγωγή που έχουν καταθέσει έναντι της εταιρίας υπάλληλοι που απολύθηκαν.
Οι υπάλληλοι ισχυρίζονταν όταν απολύθηκαν ότι δεν τους δόθηκε ολόκληρη η αποζημίωση αλλά μέρος της (περίπου το 50%) και το υπόλοιπο εκχωρήθηκε μέσω σύμβασης που υπέγραψαν στο Σύλλογο Εργαζομένων της Τράπεζας(σωστό Ασφαλιστικής).
Οι μισθωτοί ισχυρίζονται ότι  ουδέποτε τους δόθηκε αντίγραφο της σύμβασης....[η δημοσίευση συνεχίζεται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας "Η ΑΞΙΑ". [ http://www.axiaplus.gr/article/3411/orgia-daf-sthn-agrotikh-asfalistikh/ ] την  1η Απριλίου 2012.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Β]   Το Δ.Σ. του "Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΕΕΓΑ", που προήλθε από τις εκλογές του Απριλίου 2010, έχει ως εξής: [ http://sylagras.gr/anakoinoseis/analytika.php?id=297 ]
Πρόεδρος : Συκαμιάς Γιώργος
Αντιπρόεδρος : Μήλιος Νίκος
Γραμματέας : Αναστασιάδης Κώστας
Ταμίας : Σεχρεμέλης Γιώργος
Αν. Γραμματέας: Βαρδακαστάνης Δημήτρης
Μέλος : Χάλαρη Άντζυ
Μέλος : Βερικάκης Κώστας
Ας γνωρίσουμε τον πρόεδρό του:Αναλυτικό βιογραφικό του, βρίσκουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καισαριανής, όπου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, πλειοψήφησε η κυβερνώσα παράταξη με διαφορά 12 ψήφων.  Οι γνωρίζοντες τα πράγματα στον Δ.Κ,  λένε ότι το "πέρασμα"  του ιστορικού Δήμου στο ΠΑΣΟΚ, οφείλετε στην επιμονή και την συστηματική -προεκλογικά- δουλειά του Γραμματέα της Τ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καισαριανής   κ. Γιώργου  Συκαμιά, καθώς και  στην "αδράνεια" του ΚΚΕ.
Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα:    "Γεννήθηκε το 1956 στα Χανιά από Mικρασιάτες γονείς και κατοικεί μόνιμα στην Καισαριανή από το 1972. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.  Πανεπιστημιακές σπουδές [αποφοίτησε ή απλώς φοίτησε; Δεν διευκρινίζεται] στη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών και πολλά μακροχρόνια σεμινάρια στην ανάπτυξη και αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και στην οργάνωση επιχειρήσεων.  Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1979 με συμμετοχή σε πολλά καθοδηγητικά όργανα. Σήμερα, Γραμματέας στην Τ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καισαριανής. Μέλος Εθνικού Συμβουλίου της ΠΑΣΚΕ. Εκλεγμένος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Αγροτικής Ασφαλιστικής από το 1988. Εκλεγμένος εκπρόσωπος εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιό της από το 1989.  Μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου και για πολλά χρόνια, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος.   "Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της παράταξης "Καισαριανή Δημιουργία".    
[Σημαντική παρατήρηση-ερώτηση:  Δεδομένου ότι ο Γ.Σ,  εκλέγεται από το 1988  -24χρονια(!) ανελλιπώς-  ως πρόεδρος απαλλαγμένος από την υπηρεσία του, πότε εργάστηκε στην παραγωγή, αυτός ο άνθρωπος; ]
Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Συκαμιάς -ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ- που τώρα είναι στο χαϊ του, λόγω Βαγγέλη- ανήκει στον εκσυγχρονιστικό**** τραπεζοασφαλιστικό βραχίονα του ΠΑΣΟΚ, είναι πολιτικός και κοινωνικός φίλος των κ.κ Χρ. Πρωτόπαπα, Γ. Κουτρουμάνη, Λούκα Κατσέλη(ακύρωσε την προσπάθεια Μηλιάκου για πώληση της ΑΤΕ ασφαλιστική που τώρα είναι πλέον κουφάρι),  και -είναι- "ενδοκλαδικός" φίλος γνωστών στελεχών του Bancassurance και του τρίτου πυλώνα ασφάλισης(που για χάρη της η κυβέρνηση κατεδαφίζει τα επικουρικά ταμεία),   κ.κ Τριαντάφυλλου Λυσιμάχου, Κώστα Φιλίππου, Δημήτρη Βιδάλη, κλπ.
****.     
[Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εκλογές του 2007 για τη διοίκηση της Ομοσπονδίας(ΟΑΣΕ) το ψηφοδέλτιο της «Ενότητας» κέρδισε 13 από τις 15 έδρες, η δε θεωρούμενη «σημιτική» ΠΑΣΚΕ Τραπεζών - Ασφαλιστικών υπό τον Γ. Συκαμιά, μόνο δύο και ως εκ τούτου η κ. Αθηνά Καραμήτρου(χήρα του αείμνηστου Α. Πεπονή  ) πήρε πανηγυρικά την προεδρία.]
[http://www.espressonews.gr/default.asp?artID=978004&catid=1&pid=79]
[ Όμως ο Α. Πεπονής που επηρέαζε -ως ένα βαθμό -θετικά  την πολιτική και συνδικαλιστική κουλτούρα της κας Αθηνάς και άλλων στο χώρο, έφυγε και οι εκσυγχρονιστές του θολού νερού, μας περίσσεψαν! ].

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Γ]   Πάει για "ρεκόρ Γκίνες" η ΠΑΣΚΕ Αγροτικής Ασφαλιστικής !
Σήμερα τα ποσοστά  της παράταξης για το Δ.Σ. είναι  82% και έχει τις 6 από τις 7 έδρες του Συλλόγου.
Στις εκλογές του 2010, πλειοψηφών σύμβουλος είχε ανεδείχθη ο "ισόβιος -πλην εκλεγμένος- Πρόεδρος" κ. Γιώργος Συκαμιάς.
Στόχος του είναι, στις εκλογές του σωματείου, που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα (Παρασκευή 6η Απριλίου 2012) να κατέβει ένα μόνο ψηφοδέλτιο από το ΠΑΣΟΚ, ώστε να "μετρήσει" ποσοστά για το ΔΣ άνω του 90%, αφού δεξιοί  και αριστεροί δεν υπάρχουν πλέον στην Εταιρεία, μιας και είχαν φροντίσει για τούτο οι Διευθύνοντές της και άκουσον-άκουσον και όσοι διορίστηκαν από τον Μηλιάκο και τους άλλους δεξούς, ήταν κι' αυτοί κρυπτοΠΑΣΟΚΟΙ !
Και ενώ η  ΠΑΣΚΕ έλεγχε -μέχρι τώρα- όλα τα "πρόβατα στο μαντρί",  ένας σύντροφος ο Μήτσος ο Πολύμερος "πετάχτηκε" έξω και έκανε, με δυο κυρίες συναδέλφους του, μιαν άλλη  μικρή "στρούγκα".
Ο Γιώργος ο Συκαμιάς πήγε να σκάσει απ' το κακό του, πάει το Γκίνες, τι θα πουν οι σύντροφοι, ο Πρωτόπαπας και οι άλλοι, τι θα πούνε στην Καισαριανή που είναι δημοτικός σύμβουλος, τι θα πει ο Δήμαρχος(του κόμματος της πράσινης λαχανίδας);
Όμως -φευ- την προηγούμενη εβδομάδα, ημέρα Τετάρτη, 28 του Μάρτη, ο Μήτσος πήρε ένα χαρτί μαύρο σαν αγγελτήριο κηδείας και φαρμακερό σαν φίδι.
Το χαρτί του έλεγε ότι απολύεται !, "για απρεπή συμπεριφορά"!   Tου γύρισε ο ουρανός σφοντύλι του ανθρώπου, μετράει  ακόμα εφτά χρόνια για σύνταξη -αν δεν αλλάξουν τα όρια του Κουτρουμάνη- ΚΑΙ ! αυτή την στιγμή,  ο Μήτσος έχει δυο παιδιά που σπουδάζουνΑποζημίωση 100% λέει το χαρτί, λόγω μη προειδοποιήσεως, αναπολόγητος δηλαδή, αυτό θα πει Δημοκρατία!   [Τελικά τι να πρωτοβρίσει κανείς σ' αυτό το  γκουβέρνο, δεν έχει πλέον έννοια.]
Τώρα βρήκατε κύριοι της διοίκησης;  Aυτές τις μέρες των εκλογών στο σύλλογο, ανακαλύψατε ότι οι συνδικαλιστές δεν είναι "κυριλέδες" και ο...,  ναι ρε κι' ο Μήτσος δεν είναι....αλλά ο κόσμος τον συμπαθεί, γιατί είναι γνήσιος και αυθεντικός και γιαυτό "επικίνδυνος" και αρα απορριπτέος από το σύστημά σας!..
Γιατί δεν περιμένατε -αφελής ερώτηση-  να περάσουν οι εκλογές στο συνδικάτο, δέκα μέρες είχαν απομείνει και δεν είχε δα προκύψει -εκτάκτως- και κανένα σημαντικό -όπως λέει- επιβαρυντικό στοιχείο!
Γιατί κε Πανταλάκη, γιατί κ. μεγαλοσυνδικαλιστή της ΑΤΕ  Κώστα Αμούτζια -αν δεν κάνω λάθος είστε συντοπίτες και φίλοι  με τον Μήτσο- κάνεις τώρα ότι δεν καταλαβαίνεις;  Όλα στον βωμό της κομματικής πειθαρχίας -ιδε βολέματα και συμφέροντα- μη και στενοχωρήσετε τον σύντροφο τον Συκαμιά;  [Θου Κύριε....]
Κι' έτσι ο Μήτσος θα κάμει μαύρο Πάσχα  κι' ο Γιώργαρος ο Συκαμιάς,  μόνος του και  "απόλυτος άρχων του πράσινου σκότους",  θα "εκτεθεί" (!....),  μόνος ουσιαστικά υποψήφιος, στην "κρίση" των εργαζόμενων !   Τι χρειάζονται άραγε οι εκλογές;
Δεν φοβάστε εκεί στην ΑΓΡΑΣ μήπως με ποσοστά -μονοκούκι- πάνω  90 %, σας κατηγορήσουν για συντεχνία, που έτσι κι αλλιώς είστε και με το τωρινό 82% ;
Μαθαίνω ότι έχουν απαγορεύσει -παλιά μου τέχνη κόσκινο- την είσοδο του Δημήτρη του Πολύμερου στην Εταιρεία -την έχουν κάνει τσιφλίκι τους- και στο ψηφοδέλτιο που "ορφάνεψε" έμειναν να το εκπροσωπούν μόνον δυο(χαρά στο κουράγιο τους) εργαζόμενες κυρίες.
Γιαυτό και επειδή, η Λευτεριά και η Αξιοπρέπεια που λείπουν από τους χώρους δουλειάς, όπως εδώ, είναι γένους θηλυκού, οι Γυναίκες της ΑΓΡΑΣ  ας δώσουν ένα γερό μάθημα -μυστική άλλωστε είναι η ψήφος- στον ρεβανσισμό και την υπεροψία, έτσι για τον Μήτσο τον απολυμένο και όλους γενικώς τους απολυμένους και τα παιδιά(!) τους.
Μανάδες είστε Κυρίες μου ή θα γίνετε, δείτε την δύσκολη θέση των παιδιών του Μήτσου και των άλλων απολυμένων.
Καταψηφίστε την ομάδα που χρόνια τώρα καταδυναστεύει  Εργαζόμενους και Επιχείρηση, κάντε το για την Δημοκρατία και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, που χρόνια τώρα έχει καταργηθεί στην πράξη.
Και στο κάτω-κάτω και για να μην το έχετε βάρος στην συνείδησή σας.
Καλή  δύναμη, στην προσπάθεια ξεδοντιάσματος των "εγκατεστημένων" δυνάμεων !



////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Δ]   Τι είναι τα χρηματοοικονομικά συμβόλαια - Λογαριασμοί Διαχείρισης Κεφαλαίου (Deposit Administration Funds-DAF) 
 
Αποζημιώσεις συμβολαίων εγγυημένης ή μη παροχής ή εισφοράς, που καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στο προσωπικό τους ή στο προσωπικό τρίτων επιχειρήσεων, συνδεομένων με τέτοια συμβόλαια.(ομαδικά ή ατομικά).
ΟΡΙΣΜΌΣ:
Είναι η ομαδική ασφάλιση με την οποία συμφωνείται επενδυτική διαχειριστική ασφάλιση (λογαριασμός διαχείρισης κεφαλαίου) όπου η παροχή του ασφαλιστή καταβάλλεται είτε με την, για οποιοδήποτε λόγο, αποχώρηση του ασφαλισμένου-μέλους της ομάδας από την εργασία του είτε με την συμπλήρωση ορισμένης ηλικίας. Η ασφαλιστική εταιρία καταβάλλει στο μέτρο της επάρκειας του λογαριασμού διαχείρισης κεφαλαίου. Σε περίπτωση μη επάρκειας του λογαριασμού, ο δικαιούχος δεν έχει αξίωση κατά της ασφαλιστικής. Η διαχείριση του λογαριασμού γίνεται είτε από την εταιρεία κατά την ελεύθερη βούλησή της ή με υπόδειξη του λήπτη της ασφάλισης.



[ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ]