23 Απριλίου 2012

Koινό άρθρο Δήμα-Westerwelle - Επιμένουν στη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης

Koινό άρθρο δημοσιεύουν στις εφημερίδες "Καθημερινή" και "Financial Times Deutschland" οι Guido Westerwelle και Σταύρος Δήμας, Υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Ελλάδας, αντίστοιχα. Στο δημοσίευμα ζητούν τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την Αθήνα.

"Η επιτυχημένη αναδιάρθρωση και το νέο πακέτο στήριξης, δίνουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να αναπνεύσει και της δημιουργούν τη μακροπρόθεσμη προοπτική εξυγίανσης των οικονομικών και της επανάκτησης της ανταγωνιστικότητάς της", τονίζουν οι δύο Υπουργοί.

"Πρέπει να τονιστεί ότι η Ελλάδα έχει αποφασιστικά ξεκινήσει την αναδόμηση του κράτους, αλλά και της οικονομίας της, προϋποθέσεις απαραίτητες για την μακροπρόθεσμη εξυγίανση. Η προσπάθεια, όμως, αυτή θα αποτύχει χωρίς την εμπιστοσύνη που πρέπει να νιώσουν οι ίδιοι οι Έλληνες για τις προσπάθειές τους, αλλά και την εμπιστοσύνη των εταίρων τους", συμπληρώνουν

Οι κκ Δήμας και Westerwelle, τονίζουν ότι η Γερμανία στηρίζει τη μεταρρυθμιστική πορεία και θα σταθεί, σε αυτήν τη βάση, αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα τη διμερή συνεργασία, οι δύο υπουργοί αναφέρονται στη σχετική συμφωνία από τον Μάιο του 2011 και στις δυνατότητες που προσφέρει, ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην πρωτοβουλία έξι μεγάλων τουριστικών επιχειρησεων της Γερμανίας να χρηματοδοτήσουν καμπάνια με το σύνθημα "Για τους αληθινούς φίλους μετρά μόνον η εμπιστοσύνη".