11 Απριλίου 2012

Σίφνος και Κέρκυρα στους top παγκόσμιους προορισμούς

Σίφνος και Κέρκυρα μαγεύουν τον κόσμο και φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς.

Στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων του περιοδικού "National Geographic", σύμφωνα με το Έθνος, ανάμεσα στις Μπαχάμες και τις Σεϊχέλες σκαρφάλωσε η Σίφνος, ενώ η Κέρκυρα θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο όχι μόνο για διακοπές αλλά για να αποσυρθούν οι Βρετανοί συνταξιούχοι σύμφωνα με την "Daily Telegraph".
Στην πολυτελή έκδοση με τίτλο "Ταξίδια ζωής - 500 από στα σπουδαιότερα ταξίδια στον κόσμο", το "National Geographic" ανακαλύπτει τη Σίφνο και την κατατάσσει 9η στην πρώτη δεκάδα, στην κατηγορία "Νησιά κάτω από τον ήλιο".

"Είναι μια μικρή κουκκίδα στον ωκεανό που δύσκολα διακρίνεται στον χάρτη. Αν όμως βρεθείτε εκεί, θα νιώσετε ότι δεν υπάρχει μέρος ανάλογης ομορφιάς στον κόσμο". Στο ίδιο μήκος κύματος, το νησί των δυτικών Κυκλάδων "μάγεψε" και το "Forbes" που χαρακτηρίζει τη Σίφνο ένα από τα πιο ήρεμα και ανεξερεύνητα νησιά, αλλά ταυτόχρονο και έναν από τους πιο σικ προορισμούς για το 2012.

Την ίδια στιγμή, ένα νησί του Ιονίου αυτή τη φορά, η Κέρκυρα έκλεψε την παράσταση ως ιδανικός προορισμός για τους ηλικιωμένους Βρετανούς που αναζητούν τον ήλιο αλλά και την αίγλη στο εξωτερικό. Από το 1981 μέχρι σήμερα, σημειωτέον, ο αριθμός των συνταξιούχων -ηλικίας 55 ετών και άνω- που εγκατέλειψαν τη "γηραιά" Αλβιώνα για να ζήσουν σε άλλη χώρα έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί.

Το 2006 ο αριθμός τους άγγιξε το ένα εκατομμύριο, ενώ πριν από δύο δεκαετίες μετά βίας άγγιζε τις 252.000. Η Κέρκυρα κατατάσσεται στη 14η θέση προτίμησης παρά το γεγονός ότι πολλές φορές πλημμυρίζει από κόσμο και οι τιμές παραμένουν υψηλές σε σχέση με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ηπειρωτική χώρα γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Στην Κέρκυρα, συνεχίζει, τα αγγλικά είναι ευρύτατα διαδεδομένα, υπάρχουν πολλές πτήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και το μόνο που πρέπει να προσέξουν οι επίδοξοι ιδιοκτήτες είναι οι πιθανές νέες αυξήσεις στη φορολογία ακινήτων από την ελληνική κυβέρνηση.