14 Απριλίου 2012

Αφιέρωμα της Washington Post: Η πραγματική Ελλάδα δεν είναι τα νησιά

Να δώσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα μια ''δεύτερη ευκαιρία'' καλεί τους αναγνώστες της η Washington Post, υπενθυμίζοντας ότι Ελλάδα δεν είναι ''μόνο τα νησιά''. Με τίτλο "Ταξιδεύοντας πίσω στο ελληνικό σπίτι του παππού'', ο Bob Carden (Gardikys-Karandreas) περιγράφει την εμπειρία του από την πρόσφατη επίσκεψη του στο χωριό Λιδορίκι κοντά στους Δελφούς.

Ο συντάκτης - του οποίου ο παππούς μετανάστευσε πριν περίπου έναν αιώνα από το Λιδορίκι στην Αμερική - αναφέρεται στα λιγοστά πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει στο χωριό την ημέρα και στέκεται ιδιαίτερα στα βράδια. "Το βράδυ'', λέει, ''όλοι μέσα και κοντά στο Λιδορίκι έρχονται στην πλατεία για να κάνουν ό,τι κάνουν οι 'Ελληνες: τρώνε, πίνουν, μιλάνε, τρώνε, πίνουν, μαλώνουν''.
'Οπως αναφέρει, ''η ηπειρωτική περιοχή αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Πολύ τουρίστες πηγαίνουν απευθείας στα νησιά. Μεγάλο λάθος. Η κεντρική Ελλάδα είναι γεμάτη από πολιτισμό, ιστορία και πολλά πανέμορφα τοπία''.
''Η πραγματική Ελλάδα είναι η ηπειρωτική. Η Ακρόπολη, οι Δελφοί, το Ναύπλιο, ο Όλυμπος, το σπίτι των θεών'', σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όλο το άρθρο εδώ και το φωτορεπορτάζ εδώ