03 Μαΐου 2012

Με 59,786% στον ΔΟΛ ο Στ. Ψυχάρης

Στο 59,786%, από 25,156% προηγουμένως, ανήλθε το ποσοστό συμμετοχής του κ. Σταύρου Π. Ψυχάρη στο μετοχικό κεφάλαιο και τα δικαιώματα ψήφου του ΔΟΛ, μετά την αγορά κοινών ονομαστικών μετοχών μετά δικαιώματος ψήφου που αντιστοιχούν στο 34,630% της εταιρείας.


Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ με σχετική επιστολή του προς την εταιρεία, γνωστοποίησε ότι στις 3 Μαΐου προέβη σε αγορά 28.743.261 κοινών ονομαστικών μετοχών μετά δικαιώματος ψήφου.

Υπενθυμίζεται πως προ ολίγων ημερών η γενική συνέλευση των μετόχων του ΔΟΛ αποφάσισε την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,55 ευρώ σε 4,40 ευρώ με συνένωση μετοχών (reverse split) σε αναλογία 1 μετοχής ανά 8 υφιστάμενες.

Σημειώνεται ότι με βάση τα επίσημα εβδομαδιαία στοιχεία του Χ.Α. (πριν την προαναφερθείσα συναλλαγή) στο ΔΟΛ πέραν του κ. Στ. Ψυχάρη (όπως προαναφέρθηκε κατείχε το 25,156%) εμφανίζεται ο Β. Ρέστης με ποσοστό 18,82%, το Ιδρυμα Λαμπράκη με 24,88%, ενώ ποσοστό 31,14% είναι σε ελεύθερη διασπορά.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την εν λόγω συναλλαγή ο κ. Ψυχάρης, ως βασικός μέτοχος του ΔΟΛ, είναι υποχρεωμένος να προβεί στην υποβολή δημόσιας πρότασης. Ειδικότερα, η νομοθεσία για τις υποχρεωτικές δημόσιες προτάσεις αναφέρει πως "Κάθε πρόσωπο, το οποίο αποκτά καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, κινητές αξίες και, λόγω της από¬κτησης αυτής, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει το πρόσωπο αυτό, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, υπερβαίνει το όριο του ενός τρίτου (1/3) του συνόλου των δικαιω¬μάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας, υποχρεούται, εντός είκοσι (20) ημερών από την απόκτηση αυτή, να απευθύνει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύνολο των κινητών αξιών της υπό εξαγορά εταιρείας καταβάλλοντος δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα".


Πηγή:www.capital.gr