05 Μαΐου 2012

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος

Ο δημιουργός της σημερινής εξαθλιώσεως των Ελλήνων, με τις άνω των 2.000 αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους, το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και του ενός περίπου εκατομμυρίου ανέργων (υπερβαίνουν το 20% του πληθυσμού), κυκλοφορεί υπερήφανος και εμφανίζεται σε κοσμικές συγκεντρώσεις, με ύφος Ρωμαίου στρατηγού σε ημέρα θριάμβου. Γίνεται δεκτός από τον αμερικανό Πρόεδρο, όχι βέβαια μόνον ως αμερικανός υπήκοος, που ποτέ δεν έπαυσε να είναι, αλλά και ως βραχίων της αμερικανικής πολιτικής στην Ευρώπη, κατόπιν μάλιστα των επιτυχών εξετάσεών του για την υπαγωγή της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ.


Για την τελευταία άλλωστε, από του Νοεμβρίου του 2009 και πριν αναλάβει ως πρωθυπουργός, είχε συμφωνήσει με τον τότε Πρόεδρο του Δ.Ν.Τ. κ. Στρος Καν, όπως ο τελευταίος ομολόγησε. Λέγεται διεθνώς ότι σε όποια χώρα πέρασε το ταμείο τούτο, η οικονομία της καταβαραθρώθηκε και το όριο ζωής των πολιτών της μειώθηκε κατά 10 έτη.

Ήδη ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος εξέφρασε οιονεί την δυσαρέσκειά του, διότι οι Έλληνες ζουν πολλά χρόνια, λέγων ότι οι ασφαλισμένοι επιβαρύνουν τα ταμεία, διότι δεν πεθαίνουν, αλλά ζουν πολλά έτη. Προσφάτως μάλιστα δήλωσε ότι θα περιορισθούν τα νοσοκομεία κατά 20%. Προδήλως για να περιορισθεί και η μακροζωία των Ελλήνων.

Εκείνοι στους οποίους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την ουσιαστική διακυβέρνηση της χώρας επιμένουν για περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, μεγαλυτέρα λιτότητα και περισσοτέρα φορολογία. Δεν γίνεται λόγος από κανέναν για συγκεκριμένα μέτρα αναπτύξεως της χώρας. Η Ελλάς επί πολλά χρόνια επετύγχανε να επιβιώνει οικονομικά με σχετική αυτάρκεια.

Από τότε όμως, που ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να εξαφαλίσει την επανεκλογή του, συνήπτε απερίσκεπτα δάνεια με υψηλό επιτόκιο, ακόμα και 25%, τα οποία διέθετε για την πρόσληψη των κομματικών του φίλων, ως υπαλλήλων του κράτους και των ΔΕΚΟ, ως συμβούλων και ως προσωπικό διαφόρων Αρχών, η χώρα έχασε πλέον τον έλεγχο της οικονομίας της και βαθμιαίως περιήλθε στην κατάσταση της υπερχρεώσεως, με αποτέλεσμα να ευρεθεί δεσμία δύο μνημονίων, της τρόικας και του Δ.Ν.Τ., τα οποία υπέγραψε η τελευταία Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό την ηγεσία του υιού του Γιώργου.

Επαίρεται ο υπαίτιος της σημερινής καταστάσεως, ότι επέτυχε τη μείωση του χρέους δια του λεγομένου «κουρέματος». Δεν μας είπε όμως ποία είναι η εξ αυτού ζημία των Τραπεζών, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι τα νοσοκομεία, και των ιδιωτών ομολογιούχων, που είχαν την αφέλεια να εμπιστευθούν τις οικονομίες τους στο Δημόσιο. Αν αθροισθούν οι ζημίες αυτές, τί απομένει άραγε ως ελάφρυνση του χρέους της χώρας;

Το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται μόνον για τις αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα, τις αυξήσεις μισθών και τις σπατάλες της διαχειρίσεως του δημοσίου χρήματος. Ευθύνεται και για τις προσφάτως ανακαλυφθείσες 200.000 συντάξεις - «μαϊμού», ήτοι συντάξεις προσώπων μη δικαιουμένων να συνταξιοδοτηθούν και άλλες 40.000 συντάξεις «ψευτοαναπήρων», μεταξύ των οποίων ήσαν και τυφλοί εργαζόμενοι ως οδηγοί ταξί. Και αυτές οι συντάξεις εχορηγούντο με εισηγήσεις πρασινοφρουρών, οι οποίοι λεηλατούσαν το κράτος πολλαπλώς.

Στην κακή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εντάσσονται και οι συνταξιοδοτήσεις «ψευτοαντιστασιακών», χωρίς έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων συνταξιοδοτήσεως, οι αθρόες προαγωγές συνταξιούχων αξιωματικών στο βαθμό του στρατηγού, οι εγγραφές στο ΝΑΤ και το Ταμείο της Χωροφυλακής πρώην μαχητών των ανταρτικών ομάδων του ΚΚΕ και η κατασπατάληση των αποθεμάτων των υγειών Ταμείων, τα οποία δεν έχουν σήμερα να πληρώσουν τους ασφαλισμένους τους.

Δεν είναι μόνον ο κ. Τσοχατζόπουλος, που κατηγορείται ως εισπράξας πολλά εκατομμύρια για πολεμικές προμήθειες του Δημοσίου. Είναι και πολλοί άλλοι, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, έχουν αμύθητες περιουσίες στο όνομα συγγενικών τους προσώπων ή υπερποντίων εταιρειών και ζουν ως μεγιστάνες, χωρίς να επιδεικνύονται.

Ο ελληνικός λαός έχει περιέλθει σε απόγνωση. Γιατί κανένα από τα κόμματα δεν εκθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, εντός λογικών ορίων. Τα περισσότερα τούτων αοριστολογούν ή υπόσχονται λύσεις επί επουσιωδών θεμάτων και όχι επί εκείνων που απασχολούν το Λαό. Όπως είναι, πρώτον, το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και, δεύτερον, η διασφάλιση των συνόρων της.

Σε τί αποσκοπούσαν, άραγε, οι συναντήσεις του Γεωργίου Παπανδρέου αυτοπροβαλλομένου ως διαπραγματευτού ικανοτήτων και του Σκοπιανού Σλαβομακεδόνα Γκρουέφσκι, και κατά τί ωφέλησαν την Ελλάδα, αν δεν την έβλαψαν, τα διάφορα μέτρα υπέρ των Σκοπιανών, χωρίς υπόσχεση λύσεως του βασικού προβλήματος του ονόματος της χώρας τους.

Από τότε, που ο Κ. Καραμανλής συνεβλήθη με τη Ρωσία, για να προμηθευθεί η Ελλάδα αέριο και πετρέλαιο, οι άσπονδοι φίλοι μας της υπερδυνάμεως θυμήθηκαν ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου στη Μεσόγειο και μάλιστα πλησίον της Κρήτης, αναπτύχθηκε δε παγκόσμιος φιλολογία για τα μεγέθη των κοιτασμάτων τούτων και την ωφέλεια που θα έχει η Ελλάς και όλη η Ευρώπη εκ της εκμεταλλεύσεως αυτών.

Εντούτοις παρατηρείται μία βραδύτητα στην αξιοποίησή τους, ενώ προσφάτως εδήλωσε αρμόδιος κυβερνητικός παράγων της Κύπρου, ότι τα κοιτάσματα δεν είναι όσα αρχικώς είχαν υπολογισθεί, αλλά πολύ μικρότερα και ότι για την αξιοποίησή τους απαιτούνται 10 έτη.

Ενόψει τούτων, είναι φυσικό ορισμένοι σκεπτόμενοι καχύποπτοι να υποψιάζονται ότι όλος ο θόρυβος για τα πετρέλαια και το αέριο του Αιγαίου πιθανόν να είναι δημιούργημα της προπαγάνδας, που αποβλέπει στην παρεμπόδιση συμβάσεων των Ευρωπαίων με τη Ρωσία, για την οριστική ικανοποίηση των αναγκών της ενέργειας στις χώρες τους. Η τελευταία περιπέτεια της Ελλάδος πιθανόν να οφείλεται στην επιλογή της ως αδυνάμου κρίκου εις χείρας πρωθυπουργού με αμερικανική υπηκοότητα, για την εφαρμογή αγνώστων σχεδίων της υπερδυνάμεως.

Ο ελληνικός λαός έχει κατηγορηθεί και δυσφημησθεί από τον Γεώργιο Παπανδρέου, ως διεφθαρμένος, σπάταλος και φυγόπονος. Είναι τώρα η ώρα να τιμωρήσει το κόμμα τούτου, που τον έφερε στη σημερινή εξαθλίωση και αδιαφορεί για την τύχη του.

Ωστόσο οι σκεπτόμενοι Έλληνες οφείλουν να αναλογισθούν και το αληθές κοινό συμφέρον του ελληνικού λαού. Και αυτό είναι η εξασφάλιση της ταχείας εξόδου από την κρίση και η διατήρηση ενός κράτους σταθερού, με πρόγραμμα και αρχές εθνικές και παραδοσιακές.

Επομένως οι Έλληνες ψηφοφόροι, ανεξαρτήτως των ευλόγων πικριών τους, του θυμού και της αγανακτήσεώς τους, επιβάλλεται να τιμωρήσουν μεν το ΠΑΣΟΚ ως υπαίτιο, να αναζητήσουν δε τον ηγέτη ή τους ηγέτες, που είναι καθ΄ ολοκληρίαν πραγματικοί Έλληνες και αποβλέπουν στο εθνικό συμφέρον.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=80421