05 Μαΐου 2012

Ο Οικονόμου, Παντελεήμων των εύπορων Ελλήνων, ζητεί την ψήφο σας. **Μερβεγιέ ! Μαυρίστε τον!


Ο σοσιαλιστής υπουργός Οικονόμου Παντελεήμων(των πλουσίων και των φοροφυγάδων), υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών.
Μαύρο και φούμο.... στον Παντελεήμονα !...

Ως αναπληρωτής υπουργός του Υπουργείου Οικονομικών:

-Μας "δούλεψε" κανονικά, με τις λίστες των φοροφυγάδων και τα επικοινωνιακά του κόλπα, των "δήθεν" συλλήψεων, την ώρα που τα μεγαλοφορολαμόγια αλωνίζουν.
-Ρήμαξε την κοινωνία -και την ΔΕΗ- με το χαράτσι των ακινήτων.
-Είχε τοποθετήσει τον υιόν αυτού Δημήτριον διευθυντή του γραφείου του -στο Υπουργείο-, "φιλτράροντας" έτσι απολύτως, όλες τις προτάσεις και αποφάσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της ανωτάτης φορολογικής διοίκησις.
-Προστάτεψε πασοκοφοροφυγάδες, όπως π.χ τους σημιτοπροσληφθέντες(έως 30/09/2003) προνομιούχους υπαλλήλους της ΟΕΟΑ Αθήνα 2004, που πήραν φεύγοντας παχυλές αποζημιώσεις-αμοιβές(γνωμ.Ν.Σ.τ Κ. 25/2011). Πρόκειται για 2.500 περίπου υπαλλήλους ανάμεσα στους οποίους και υψηλόβαθμα στελέχη της ΟΕΟΑ, κάποια από τα οποία κατέχουν σήμερα δημόσια αξιώματα.
Το σκεπτικό της ΠΟΛ.1003-30.12.11-ΥΠ.ΟΙΚ-Εφάπαξ παροχή Ο.Ε.Ο.Α. Αθήνα 2004, που υπογράφει ο Παντελεήμων Οικονόμου [ΦΩΤΟ] αναφέρει:
".... επειδή....τα προς καταβολή ποσά είναι μεγάλα και περαιτέρω, μεγάλος αριθμός των υπόχρεων έχει επιβαρυνθεί και με το κόστος των τελευταίων ρυθμίσεων (ΕΤΑΚ, φόρος ακίνητης περιουσίας, εισφορές, κλπ.), κρίνεται σκόπιμη η περαιτέρω παράταση(υποβολής δήλωσης χωρίς την καταβολή πρόσθετων φόρων) της πιο πάνω προθεσμίας, μέχρι 31 Ιαν. 2012."
Δηλαδή επειδή τα "ποσά είναι μεγάλα", που σημαίνει ότι και οι αμοιβές ήταν μεγάλες, υπάρχει αυτή η σκανδαλώδης αντιμετώπιση !...
(ΣΗΜ. από τον Μάϊο του 2011 γίνεται σταδιακή "μετακύλιση" και ουδείς γνωρίζει αν μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί συμπληρωματικές δηλώσεις από τους άνω υπόχρεους και άλλα στελέχη του τραπεζοασφαλιστικού χώρου).

Κατά τα άλλα, ο λαουτζίκος πληρώνει και με προσαυξήσεις και με διακοπή του ηλεκτρικού αν δεν καταβληθεί το χαράτσι.
-Όσο για την πάταξη της φοροδιαφυγής διαβάστε:
"Στα λόγια" η μάχη της φοροδιαφυγής
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/686458/Article.aspx

Σε βαθύ λήθαργο παραμένει η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, καθώς, παρά τις όποιες κινήσεις αναστύλωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και περιορισμού των διαρροών στα έσοδα, οι φοροκλέφτες ζουν και βασιλεύουν στερώντας 9,8 δισ. ευρώ μόνο από τον ΦΠΑ το 2011.

Στοιχεία του ΟΟΣΑ που επικαλείται η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεση για τη νομισματική πολιτική δείχνουν ότι η αποδοτικότητα της συλλογής των εσόδων από ΦΠΑ υστερεί σημαντικά έναντι άλλων χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 0,51 ενώ στις υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ, βάσει στοιχείων του 2008, ο μέσος όρος είναι 0,71.

«Αυτό αποδίδεται στην ανεπάρκεια του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού και στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη απώλεια εσόδων», αναφέρεται στην έκθεση.

Εάν ήταν εφικτό να επιτύχει η Ελλάδα το 2011 τη μέση αποδοτικότητα των χωρών του ΟΟΣΑ, τότε θα είχε υψηλότερες ετήσιες εισπράξεις ΦΠΑ ύψους 9,8 δισ. ευρώ ή 4,6% του ΑΕΠ. Με απλά λόγια, θα εξαλειφόταν σχεδόν η ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ που προβλέπει το μνημόνιο για την ερχόμενη διετία, ή 14 δισ. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ θεωρώντας ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι είσπραξης εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής.....................

**Mερβεγιέ !
Το ακούσαμε στη νέα διαφήμιση γνωστής τηλεφωνικής υπηρεσίας.
Προέρχεται εκ τoυ γαλλικού «merveilleux» (merveilleux < merveillus < merveille), που σημαίνει «θαυμάσιος».
Όπως και πολλές άλλες γαλλικές εκφράσεις, έχει εισαχθεί στην ελληνική αργκό αυτούσια από τους παλιούς μουστακαλήδες μπεγλεροφόρους βαρύμαγκες.
- Τα τσιμέντα έπηξαν;
- Έπηξαν!
- Μερβεγιέ....(θαυμάσια).

ΓΔ