09 Μαΐου 2012

Προειδοποίηση Μέρκελ για την παραμονή στο ευρώ

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα απευθύνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, για την παραμονή στη ζώνη του ευρώ. Η κ. Μέρκελ σημειώνει σε συνέντευξή της που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse»: «Ήθελα πάντα η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ζώνης του ευρώ. Αυτό δεν έχει αλλάξει».


Ωστόσο, η Αθήνα οφείλει από την πλευρά της «να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προς την τρόικα και τις μεταρρυθμίσεις» που υποσχέθηκε.

«Είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να επιστρέψει στη σταθερότητα και την οικονομική ισχύ», τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος.

Εν τω μεταξύ, στο χορό των δηλώσεων με αποδέκτη την Αθήνα μέρος πήρε και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε: «Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις, δεν νομίζω ότι οι δόσεις της οικονομικής ενίσχυσης θα πρέπει να καταβληθούν», προειδοποίησε από τις Βρυξέλλες. Η θέση του Βερολίνου είναι να υποστηριχθεί η Ελλάδα «αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα πληρούνται οι όροι που επιτεύχθηκαν μέσω διαπραγμάτευσης» τόνισε.