21 Μαΐου 2012

Μετά τον Μεντβέντεφ και ο άλλος «σωτήρας» ο Κάμερον, πήρε θέση: Τηρείστε τις δεσμεύσεις σας αλλιώς εκτός ευρώ

[Ρωσιά και Αγγλία ήταν οι δύο χώρες που θα μας έσωζαν από τους κερδοσκόπους και τα νύχια της Μέρκελ... Χθες στη διάρκεια των G-8 πήραν θέση τόσο ο Μεντβέντεφ (δείτε εδώ τι είπε) όσο και ο Κάμερον και είπαν "σοβαρευτείται αλλιώς έκτός ευρώ και μόνοι σας"... Όλοι φυσικά καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι και η μόνη λύση μετά την απόφαση του ΓΑΠ να τα διαλύσει όλα τον Οκτώβριο του 2009... Όλοι το καταλαβαίνουν εκτός από τον Καμμένο που συνεχίζει τις γραφικότητες για τζάμπα δανεικά από τη Ρωσία]
Οι Ελληνες στις εκλογές του Ιουνίου δεν έχουν την πολυτέλεια να ψηφίσουν ποιο κόμμα προτιμούν αλλά ποιο κόμμα θα τους κρατήσει στο ευρώ, δήλωσε από το Σικάγο και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ο Βρετανός πρωθυπουργός.
«Πρέπει τώρα να στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στους ανθρώπους στην Ελλάδα. Υπάρχει μια επιλογή: μπορείτε είτε να ψηφίσετε να παραμείνετε στο ευρώ με όλες τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει ή αν ψηφίσετε με άλλο τρόπο, ουσιαστικά ψηφίζετε να φύγετε», είπε σε αυστηρό τόνο στους δημοσιογράφους ο Ντέιβιντ Κάμερον λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Το κρίσιμο είναι πως οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει να ετοιμάσουν αποτρεπτικά σχέδια και για τα δύο αυτά ενδεχόμενα, πραγματικά ξεκάθαρα σχέδια για να κρατήσουμε ασφαλείς και σταθερές τις οικονομίες μας και εγώ θα κάνω τα πάντα στη Βρετανία για να διασφαλίσω πως είμαστε κι εμείς σε αυτήν την κατάσταση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός των Βρετανών από το Σικάγο και στη συνέχεια αντέδρασε εξίσου έντονα στις εκτιμήσεις πως η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) που τελείωσε χθες στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ ήταν μια αποτυχία: «νομίζω πως βοήθησε να αποκρυσταλλωθεί η σκέψη των οικονομικών ηγετών του κόσμου και ιδιαίτερα να αποκρυσταλλωθεί η σκέψη των μελών της ευρωζώνης».