10 Μαΐου 2012

Κουβέλης: Ναι σε σχηματισμό Οικουμενικής για απομάκρυνση από το Μνημόνιο

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η σταδιακή απομάκρυνσή της από το Μνημόνιο, θα πρέπει να είναι ο στόχος της νέας κυβέρνησης, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Οδεύουμε προς το τέλος των διερευνητικών εντολών. Ερχεται η ώρα της αλήθειας για όλους. Η Δημοκρατική Αριστερά πρότεινε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης που θα έχει συγκεκριμένους στόχους. Καταθέτουμε αυτή τη πρόταση γνωρίζοντας τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση που συζήτησαν οι δύο αρχηγοί είχε σαν βάση την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ευρώ, τη σταδιακή απομάκρυνση από το μνημόνιο και την ανάπτυξη που θα κάνει σταδιακά την Ελλάδα να απομακρυνθεί από την κρίση.

«Αυτή η κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μέσα από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη, με την κοινωνία όρθια και τη νέα γενιά παρούσα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με την πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, η Οικουμενική θα πρέπει να έχει δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι και τις Ευρωεκλογές του 2014.