21 Μαΐου 2012

«Παγώνει» για μετά τις εκλογές η μετενέργεια

Συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς θα επιδιώξει, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης, προκειμένου να υπάρξει μορατόριουμ στο θέμα της μετενέργειας μέχρι το τέλος Ιουνίου και να διαχειριστεί το θέμα η κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από την κάλπη της 17ης Ιουνίου.

Αναφορά στο θέμα έκανε με σημερινή του δήλωση και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ζητώντας το «πάγωμα» των εξελίξεων σχετικά με τη μετενέργεια και της μείωσης των μισθών. Ο κ. Κουτσιούκης υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων εισοδημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεις για να πάρει μπρος, όπως είπε, η οικονομία και να ανασάνει η κοινωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύς της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, που είχαν λήξει ή καταγγελθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, έληξε την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του δεύτερου μνημονίου «Ρυθμίσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με το Ν.4046-14/02/2012 και Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, Αρ. 6 /28/02/2012».