02 Μαΐου 2012

Βίκη του Άκη: Συνεχίζω την απεργία πείνας... πίνω μόνο γάλα ΒΛΑΧΑΣ

Συνεχίζει την απεργία πείνας η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη η οποία δηλώνει ότι θα συνεχίσει μέχρις εσχάτων.

Σύμφωνα με οικείους της που την επισκέφθηκαν το τελευταίο τετραήμερο, η κατηγορούμενη είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ηδη ενημερώθηκε και η διεύθυνση των φυλακών για το πρόβλημα που έχει.
 Φαίνεται πως η κ. Σταμάτη είχε πάρει την απόφασή της πριν ακόμη προφυλακιστεί. Παρασκευή βράδυ προφυλακίστηκε και το Σάββατο πρωί ξεκίνησε την απεργία πείνας θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για την «άδικη», όπως θεωρεί η ίδια, προφυλάκισή της, που είναι αποτέλεσμα «πολιτικής δίωξης».

Οι συνήγοροί της Βασίλης Χειρδάρης και Θεόδωρος Ζευκιλής αποφάσισαν έχουν καταθέσει ήδη αίτηση αποφυλάκισης με βασικό επιχείρημα ότι το ανήλικο παιδί του Ακη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη, ζει χωρίς τους γονείς του που είναι στη φυλακή.

Άλλωστε κατά την απολογία της αυτή ήταν η βασική υπερασπιστική γραμμής της, αφού παρουσίασε εαυτήν ως «καλή σύζυγο και καλή μητέρα», αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες ερωτήσεις του ανακριτή σχετικά με τις διαδικασίες αγοράς του νεοκλασσικού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μάλιστα όταν ερωτήθηκε από τον δικαστή Γαβριήλ Μαλλή για το περίφημο έμβασμα των 3 εκατ. δραχμών, που κατατέθηκε από την offshore Torcaso κατ' εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου, εκείνη είχε δηλώσει άγνοια λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι η «εξομολόγος» του συζύγου της.