13 Μαΐου 2012

Κοινό τραπέζι ζητά μετά τις κατά μόνας συναντήσεις ο Π. Καμμένος (βίντεο)

Ενστάσεις επί της διαδικασίας των συναντήσεων των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος, σε έκακτη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν οι συναντήσεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας, ενώ αναγνώρισε την ασυνεννοησία ως ''κύρια αιτία της κακοδαιμονίας''.

''Εμείς ως Ανεξάρτητοι 'Ελληνες κρατούμε σταθερές τις απόψεις μας'', τόνισε, ''αλλά και το πόρισμα των εκλογών. 'Ο,τι λέμε ισχύει για πάντα. Και οι πολίτες μας έδωσαν εντολή να συνεννοηθούμε''.
Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι ''ο τεμαχισμένος διάλογος δεν βοηθά ούτε στη διαφάνεια ούτε στη συνεννόηση'', αν και αναγνώρισε ότι ''είναι ασφαλώς δικαίωμα του Προέδρου'' η μορφή της διαδικασίας.

''Ελπίζω και ζητώ στο τέλος αυτής της διαδικασίας να υπάρχει συζήτηση με κοινό τραπέζι,'' σημείωσε, συμπληρώνοντας βέβαια, ''με τη σύνθεση που θα επιλέξει ο Πρόεδρος''.

''Είναι παράδοξο οι αρχηγοί των κομμάτων να μην έχουν καν τις εκθέσεις για την κατάσταση των τραπεζών,'' συνέχισε, ενώ ζήτησε επίσης στις κατά μόνας συναντήσεις να τηρηθούν τα πρακτικά, ώστε να καταγραφούν σαφώς οι τοποθετήσεις και να κοινοποιηθούν στους υπόλοιπους.