22 Μαΐου 2012

Νέα εκδοχή από τον πατέρα του καθεστωτικού ληστή, Βούτση: Αν αποτύχει η διαπραγμάτευση του μνημονίου, πάμε σε δημοψήφισμα

κάθε ΣΥΡΙΖΑίος έχει και μια διαφορετική πρόταση όσον αφορά την καταγγελία ή την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου... έτσι και ο Βούτσης που έγινε γνωστός όταν ο γιος του συνελήφθηεπ' αυτοφόρω από πολίτες να κλέβει τράπεζα]
Για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην περίπτωση που αποτύχει η επιχειρούμενη επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου από ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Βούτσης δέχτηκε ερώτησεις για το πώς προτίθεται να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δεν θα ευοδώσει η προσπάθεια αλλαγής του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ο κ. Βούτσης αποκρίθηκε πως η επόμενη κίνηση θα είναι η προσφυγή στο λαό και σε δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα θα θέτει στους πολίτες το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Η απάντηση του κ. Βούτση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε την επικινδυνότητα αυτής της ενέργειας αφού κατά την άποψή του θα ήταν καταστροφικό μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε δύο μήνες η χώρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.