06 Μαΐου 2012

Κέρκυρα: Καταλήψεις σε εκλογικά τμήματα

Τρίωρη συμβολική κατάληψη από τις εννέα το πρωί ετοιμάζουν την Κυριακή οι κάτοικοι της Κέρκυρας στα δύο εκλογικά τμήματα των Λιαπάδων, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Γυμνάσιο της περιοχής τους.

Αποφάσισαν επίσης κατάληψη και της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, την Κυριακή το βράδυ.

Την απόφαση για την κατάληψη έλαβε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το Corfupress.gr, αναφέρουν τα εξής:

Με πρωτοφανή τρόπο, που δε θυμίζει σε τίποτα ευνομούμενη πολιτεία, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας στις 11-4-2012 (ημέρα προκήρυξης εκλογών – διάλυσης της βουλής) η κατάργηση του Γυμνασίου Λιαπάδων και ο υποβιβασμός του Λυκείου Σκριπερού σε Λυκειακές τάξεις. Η δημοσιοποίηση αυτής της απόφασης έγινε το μεσημέρι στις 3-5-12, δύο μέρες πριν τις εκλογές και από αυτό φαίνεται η πρόθεση αιφνιδιασμού και η ύπαρξη σχεδίου προκειμένου να περιοριστούν οι αντιδράσεις.

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη ομόφωνη απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και σε δηλώσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, κατεγράφη η βούληση της τοπικής κοινωνίας να μην καταργηθεί κανένα σχολείο Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα. Ο καθένας νομίζουμε μπορεί να καταλάβει πως αν με τόσο προκλητικό τρόπο αγνοούνται η βούληση και τα συμφέροντα των πολιτών ελάχιστες ώρες πριν τις εκλογές, τι πρόκειται να συμβεί αμέσως μετά τις εκλογές αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας δηλώνει πως θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ενημερώσει και να διαμορφώσει το αναγκαίο μέτωπο γονέων – εκπαιδευτικών - μαθητών ώστε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση που ανοίγει το δρόμο για καταργήσεις και άλλων σχολείων και κάνει άλλο ένα άλμα για τη διάλυση της όποιας δημόσιας δωρεάν παιδείας έχει απομείνει.