09 Μαΐου 2012

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορούν τον Γεωργίου για αποτυχία της Απογραφής

Φαίνεται ότι εδώ και ένα μήνα ο πανικός έχει κατακλύσει την ΕΛΣΤΑΤ, αφού, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, εστάλη στους υπαλλήλους της υπηρεσίας ένα e-mail με το οποίο τους ζητούσαν να κάνουν ότι δεν έκαναν σχεδόν επί ένα χρόνο: Να επεξεργαστούν τα στοιχεία της Απογραφής.
Ο σύλλογος των εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ εξέδωσε, μάλιστα, ένα Δελτίο Τύπου μέσω του οποίου κατηγορεί τον πρόεδρο της υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου, ότι προσπαθεί να τους επιρρίψει τις ευθύνες για την καθυστέρηση της επεξεργασίας των στοιχείων.

Στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου, καταγγέλλουν την όλη προσπάθεια οργάνωσης και διεξαγωγής της απογραφής του πληθυσμού ως «αποτυχημένη». Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «αποτελεί μνημείο αποτυχίας σε όλα τα στάδιά της (οργάνωση-διεξαγωγή και επεξεργασία) και κάποιοι έχουν ευθύνες γι' αυτό».

Επίσης, με βάση τους ισχυρισμούς των εργαζομένων μέσα σε 11 μήνες κατάφεραν να επεξεργαστούν μόνο το 20% των δεδομένων που προέκυψαν από την Απογραφή, με αποτέλεσμα να τους απομένει μόλις ένας μήνας για να επεξεργαστούν το υπόλοιπο 80%.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαΐου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ολοκλήρωση της Απογραφής και η ΕΛΣΤΑΤ οφείλει, βάσει των όσων προβλέπονται στο Σύνταγμα, να έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων της. Σημειώνεται, επίσης, ότι η απογραφή του πληθυσμού επηρεάζει όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς δείκτες της χώρας.