10 Μαΐου 2012

Συγκεκριμένη πρόταση προς Μπακογιάννη, Μάνο και Καρατζαφέρη σχεδιάζει ο Αντ.Σαμαράς

Εντολή να επανέλθει ο μηχανισμός της ΝΔ σε προεκλογικούς ρυθμούς έχει δώσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο ίδιος προχώρησε σε τρεις κινήσεις που εντάσσονται στις προετοιμασίες του κόμματος για νέα αναμέτρηση στις κάλπες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν Τα Νέα, προχώρησε σε δημόσιο κάλεσμα προς πρώην στελέχη της ΝΔ για μια προεκλογική σύμπραξη με στόχο τη συγκρότηση ευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου που θα εγγυάται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, κλιμάκωσε την επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και ενίσχυσε την επιτελική ομάδα της ΝΔ, που θα διαμορφώνει σε καθημερινή βάση τη στρατηγική του κόμματος.

Στο σχήμα που θα λειτουργεί σε πρώτη φάση ως «πρωινός καφές», αλλά θα εξελιχθεί σε εκλογική
ομάδα κρούσης με την προκήρυξη νέων εκλογών, προστέθηκαν οι δύο αντιπρόεδροι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, καθώς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ παραμένουν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Σταμάτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου θα έχει συνέχεια τις επόμενες ημέρες με συγκεκριμένη πρόταση προς την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Στέφανο Μάνο και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Πάντως, στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑΟΣ περιορίζονταν να δηλώσουν ότι αναμένουν η πρόσκληση του κ. Σαμαρά να λάβει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά πριν τοποθετηθούν.

Ο Στέφανος Μάνος από την πλευρά του απέρριψε με ραδιοφωνική του συνέντευξη την πρόσκληση Σαμαρά, κάνοντας λόγο για «τερτίπι της τελευταίας στιγμής μπροστά στην απελπισία των αποτελεσμάτων». Αναρωτήθηκε μάλιστα πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να συνενώσει την κεντροδεξιά, όταν ο ίδιος -όπως είπε- τη διέλυσε, διώχνοντας στελέχη.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης, η Δράση εξέδωσε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για τη συγκρότηση ενός «φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού μετώπου», οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης «εξουσιοδότησε τον πρόεδρο κ. Στέφανο Μάνο, να χειριστεί τις συνομιλίες για την οργάνωση ενός φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού μετώπου με άλλους μεταρρυθμιστές και φιλευρωπαϊστές πολιτικούς που θα μπορέσει να εκπροσωπήσει με μαχητικότητα και αξιοπιστία στο ενδεχόμενο εκλογών, τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων που αποζητά την έξοδο από την κρίση, μέσα στην Ευρώπη, με κοινωνική γαλήνη, συντεταγμένα και δημοκρατικά».