16 Μαΐου 2012

Η ύψιστη πολιτική ανάλυση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Του Κώστα Καίσαρη

ΕΔΩ που τα λέμε αυτός ο Χρυσοχοΐδης, και κάτω από κανονικές συνθήκες, δείχνει να έχει κάτι προβληματάκια. Οταν μιλάει, δηλαδή, να στρέφει δεξιά κι αριστερά το κεφάλι του. Να μην μπορεί να συγκεντρώσει το βλέμμα του σταθερά σε μια κατεύθυνση. Να κομπιάζει και να μην μπορεί να ολοκληρώσει μια πρόταση. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η διαφαινόμενη απώλεια της εξουσίας, έχει δυσκολέψει τα πράματα.


Συμβαίνουν αυτά και υπάρχουν μάλιστα και σχετικά προηγούμενα σε ανάλογα επαγγέλματα.

Οι στρατιωτικοί, δηλαδή, που δεν αντέχουν την αποστράτευσή τους. Οταν πλέον δεν μπορούν να διατάζουν και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να στέκεται απέναντί τους προσοχή. Τους πιάνει η κατάθλιψη με τις συνακόλουθες παρενέργειες. Σε μια τέτοια κατάσταση φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο Χρυσοχοΐδης.

Δεν μπορεί δηλαδή να διανοηθεί τον εαυτό του χωρίς την τήβεννο του υπουργού. Με άλλο πρίσμα, άλλωστε, αυτά που υποστηρίζει δεν είναι δυνατόν να εξηγηθούν. Είναι προφανές δηλαδή ότι κάπου υπάρχει διαρροή και χάνονται λάδια.

Ιδού λοιπόν ποια ήταν η τοποθέτησή του στο μείζον θέμα της ακυβερνησίας που έχει προκύψει και του ενδεχόμενου επιστροφής στη δραχμή: «Πολλοί λένε τι έχουμε να χάσουμε αν γυρίσουμε στη δραχμή. Εχουμε να χάσουμε την ελευθερία μας. Με τη δραχμή θα κυκλοφορούν συμμορίες με Καλάσνικοφ, που θα επιβάλουν τους δικούς τους νόμους».

Κι επαναλαμβάνω, αυτά δεν τα είπε κάποιος μπάρμπα Μήτσος στο καφενείο στους Κωλομεδάγκονες. Αυτή την ύψιστη πολιτική ανάλυση την έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Που ξέρει από πρώτο χέρι πόσο ισχυρό είναι το κράτος και ειδικότερα η αστυνομία.

Αν λοιπόν επέλθει το απευκταίο με τη δραχμή, οι αστυνομικοί θα αποσυρθούν έντρομοι από τα αστυνομικά τμήματα και σε όλη την επικράτεια θα κυκλοφορούν ελεύθερες συμμορίες με Καλάσνικοφ, που θα ληστεύουν, θα λεηλατούν και θα σκοτώνουν. Οπως συμβαίνει στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας για τις συνθήκες που θα επικρατούν στους επιζήσαντες πυρηνικής καταστροφής.

Τόσο ισχυρή και οργανωμένη είναι η αστυνομία κατά τον αρμόδιο υπουργό. Που αμέσως μετά την επιστροφή στη δραχμή θα αναλάβουν δράση συμμορίες Αλβανών, Ρουμάνων και Γεωργιανών για να κάνουν πλιάτσικο σε ό,τι έχει απομείνει.

Τόσο ισχυρή είναι η Δημοκρατία στην Ελλάδα κατά τους υπουργούς που την υπηρετούν. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι, άμα τη αφίξει της δραχμής, δεν θα έχουμε βενζίνη, φάρμακα και τρόφιμα. Χωρίς συνάλλαγμα ούτε καπνιστό σολομό θα μπορούμε να εισάγουμε ούτε χαβιάρι. Οπως και σαμπάνιες Κρίσταλ.

Επειδή όπως φαίνεται όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να φοβίσουν το ένα εκατομμύριο ανέργους, ο Χρυσοχοΐδης το πήγε ακόμα παραπέρα:

Οτι ταυτόχρονα με τη δραχμή καταλύεται το κράτος, οι τίμιοι υπουργοί θα αποσυρθούν στις βίλες τους που θα είναι περιφραγμένες με ηλεκτροφόρα καλώδια και καθ’ άπασαν την επικράτεια θα ισχύει το δίκαιο αυτού που κρατάει στα χέρια του το Καλάσνικοφ.

Και στο φινάλε αφού ο Χρυσοχοΐδης ξέρει ότι υπάρχουν συμμορίες με Καλάσνικοφ που καραδοκούν εν όψει της δραχμής να καταλύσουν το νόμο και την τάξη, γιατί δεν τις συλλαμβάνει τώρα που ακόμα υπάρχει ευρώ;

Αυτά.

Πηγή: sentragoal.gr
amantomatimou.wordpress.com