15 Μαΐου 2012

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των αρχηγών – Ανακοίνωση Καμμένου για το επίμαχο έγγραφο

Στον απόηχο του εγγράφου του Πάνου Καμμένου, το οποίο τον φέρει να δέχεται συμμετοχή σε κυβέρνηση αν πάρει το υπουργείο Άμυνας και δύο θέσεις αντιπροέδρων, διεξάγεται η σύσκεψη του Καρόλου Παπούλια και των πολιτικών αρχηγών, πλην της Αλέκας Παπαρήγα από το ΚΚΕ, η οποία δήλωσε ότι δε θα παραστεί στη σύσκεψη - καθώς δε συμφωνεί με την πρόταση Παπούλια - και του Νίκου Μιχαλολιάκου από τη Χρυσή Αυγή που δεν εκλήθη.


Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί κατ' ιδίαν σύσκεψη του Πάνου Καμμένου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ακυρώθηκε.

Η νέα σύσκεψη γίνεται σε μία προσπάθεια να σχηματισθεί κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα ο Κάρολος Παπούλιας πρότεινε μία κυβέρνηση αποτελούμενη από προσωπικότητες, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει 18μηνη διάρκεια.

Στο μεταξύ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέδωσαν νέα ανακοίνωση σχετικά με το φερόμενο έγγραφο Καμμένου.

Όπως τονίζουν, «από τα επίσημα πρακτικά που δημοσιοποίησε η Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν προκύπτει, ούτε στο ελάχιστο ότι ο κ.Πάνος Καμμένος παρέδωσε στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας το οποιοδήποτε έγγραφο, πλην του Οικονομικού Προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, 57 σελίδων, σε βιβλιοδεσία με σπατάλη, πρόγραμμα το οποίο είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μάλιστα αναφέρουν «όταν Δευτέρα βράδυ 14 Μαΐου, ανέκυψε το ζήτημα του επίμαχου εγγράφου, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Κ.Προέδρου της Δημοκρατίας Πρέσβη κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο, ο οποίος σε σχετικό ερώτημα απάντησε στον κ.Καμμένο ότι έγγραφο που επεδείκνυαν τα ΜΜΕ, δεν υπήρχε στα πρακτικά, παρά μόνο το Οικονομικό Πρόγραμμα του Κινήματος. Μία ώρα αργότερα, σε νεότερη επικοινωνία, ο κ.Μπίτσιος, διαψεύδοντας την προηγούμενη δήλωσή του, ανέφερε στον κ.Καμμένο ότι το επίμαχο έγγραφο του το παρέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».