03 Μαΐου 2012

Καραγιοζιλίκια από τη Τζούλια του Ελύτη... απαιτεί να αποσυρθεί η διαφήμιση της ΝΔ... αν μπορεί ας το επιβάλλει

[Η Τζούλια ήταν γκόμενα (ο όρος χρησιμοποιείται ποιητική αδεία..) του Ελύτη τα τελευταία 13 χρόνια της ζωής του. Ήταν 55 ολόκληρα χρόνια νεότερή του και όταν γνωρίστηκαν η Τζούλια ήταν 17 χρονών και αυτός 72... αυτά για να ξέρουμε ποιος μιλάει]
 
Ενοχλημένη είναι [θα της περάσει...] η σύντροφος του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη από προεκλογική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία χρησιμοποιούνται στίχοι από το έργο του «Ήλιος ο Πρώτος» [όλοι οι έλληνες έχουν δικαίωμα στον Ελύτη και δεν μπορεί η κυρία να απαγορεύει και να επιτρέπει...].
Στο προεκλογικό αυτό σποτ απεικονίζεται ο Αντώνης Σαμαράς να μιλάει, ενώ κάποια στιγμή απαγγέλλονται οι εξής στίχοι:

«Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες
Φίλε μου όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι
Σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά
Χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!»

Όπως δημοσιεύει το protagon.gr, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, που έχει την ευθύνη για το έργο του ποιητή, ζητεί την απόσυρση της [Καμία ευθύνη για το έργο δεν έχει η κυρία... ο Ελύτης πεθαίνοντας άφησε τα δικαιώματα του έργου του σε έναν αδερφό του και στην ανηψιά του Μυρσίνη Αλεπουδέλη που φέρει το όνομα μιας αδερφής του Ελύτη που πέθανε το 1918 από ισπανική γρίπη...]: «Η ποίηση, το ήθος και η σκέψη του Ελύτη αποτελούν εθνικό κεφάλαιο υψίστης σημασίας και όχι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Ας δείξουμε σεβασμό. «Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ' αγάλματα!»