14 Μαΐου 2012

Ναι μεν αλλά... Σαμαρά για τις προσωπικότητες

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να στηρίξει μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων ο πρόεδρος της ΝΔ, αν και υπογράμμισε ότι πρώτα θα πρέπει να εξεταστεί ποια κόμματα μπορούν να την στηρίξουν.

«Είναι ξεκάθρο ότι σημασία έχει και εδώ ποια κόμματα είναι εκείνα που θα στήριζαν μία τέτοια πρωτοβουλία. Πρώταα να εξετάσει κανείς ποιες δυνάμεις θα στήριζαν αυτά τα πρόσωπα.
Πεποίηθηση μου είναι ότι πρώτα θα πρέπει κανείς να προσπαθήσει να βρει πολιτικά πρόσωπα και μετά τεχνοκράτες» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Και οι έκτακτες λύσεις εκεί που προσφέρονται πρέπει να τις δει και να τις εξετάσει κανείς».



Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και ανέφερε: «Ο λαός μας έχει δώσει όχι ένα μήνυμα αλλά μία σαφέστατη εντολή: όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε αυτή τη κυβέρνηση».

Επιπλέον ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να εξετάσει και την πρόταση του Π.Καμμένου. «Μετά την άρνηση Κουβέλη για σύμπραξη σε μία κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ - που οφείλω να πω ότι είναι μία άρνηση αλαζονική μπροστά στην κρίσιμη κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα- πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διερευνήσει και την γραπτή πρόταση που του έδωσε χθες και ο κ. Καμμένος από τη οποία υπάρχουν ορισμένα περιθώρια στήριξης σε ένα τέτοιο σχήμα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.