21 Μαΐου 2012

Ντόρα-Σαμαράς: Κοινή πορεία προς τις κάλπες

Οι πολυήμερες συζητήσεις ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και στη Ντόρα Μπακογιάννη ολοκληρώθηκαν και οι ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα.

Και οι δύο πλευρές έδιναν «καλό κλίμα» μέχρι χθες το βράδυ, παρότι εμφανίσθηκε ως «πρόβλημα» η επιλογή της κ. Μπακογιάννη να μην «επιστρέψει» στα πάτρια εδάφη διαλύοντας το κόμμα της, αλλά να προκριθεί εκλογική συνεργασία της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τη ΝΔ.
Οι πληροφορίες έφεραν τη Λ.Συγγρού «προβληματισμένη» μ’ αυτή την εκδοχή επειδή – όπως έλεγαν στελέχη της – υπάρχει κίνδυνος να δοθεί η εικόνα μίας περιστασιακής εκλογικής συμμαχίας που θα τροφοδοτήσει σχόλια περί… «κεντροδεξιών συνιστωσών».

Τον ίδιον προβληματισμό φέρεται να είχε τόσο η κ. Μπακογιάννη, όσο και συνεργάτες της, οπότε αναζητήθηκε μία «πιο καθαρή λύση» που δεν θα μπλοκάρει την προσπάθεια του «κεντροδεξιού ευρωπαϊκού μετώπου» να αντιπαρατεθεί με το «αριστερό αντιευρωπαϊκό» στη μεγάλη σύγκρουση της 17ης Ιουνίου. Αυτή η εκδοχή θα παρουσιασθεί σήμερα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συζητήσεις των δύο πλευρών απέδωσαν ως προς την ένταξη σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες τεσσάρων υποψηφίων της Συμμαχίας (Γ. Κοντογιάννη, Λ. Αυγενάκη, Γ. Οικονόμου, Δ. Ζαφειριάδη) και άλλων τριών σε θέσεις επιλαχόντων – με βάση τα αποτελέσματα της 6ης Μαίου, που σημαίνει ότι θα εκλεγούν εάν το ποσοστό του «μετώπου» ξεπεράσει κατά πολύ το τελευταίο «γαλάζιο» 18,8%.

Στη ΝΔ ο Θ. Πλεύρης
Όπως αναμενόταν, τον δρόμο για τη ΝΔ παίρνει ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης, ο οποίος διαφώνησε ανοικτά το Σάββατο στην απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να κατέβει αυτόνομο το κόμμα του στις εκλογές – σε αντίθεση με τον πατέρα του, Κώστα, που ανακοίνωσε επισήμως ότι παραμένει στο ΛΑΟΣ. Τον δρόμο προς τη Λ. Συγγρού φαίνεται να παίρνουν άλλοι δύο πρώην βουλευτές του κ. Καρατζαφέρη, οι Κώστας Κιλτίδης (που αποχώρησε από τη ΝΔ πρόπερσι για τη ΔΗΣΥ και στη συνέχεια βρέθηκε στο ΛΑΟΣ) και Κυριάκος Βελόπουλος.
Μάνος-Τζήμερος
Παράλληλα μ΄αυτές τις εξελίξεις, άλλη μία σύμπραξη δείχνει να είναι στα σκαριά: Της Δράσης και της «Δημιουργίας Ξανά». Το γνωστοποίησε αργά χθες τη νύχτα ο Στέφανος Μάνος μέσω  twitter («Κοινή κάθοδος στις εκλογές Δράσης και Δημιουργίας Ξανά») χωρίς να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές. Εξετάζεται πάντως το ενδεχόμενο κοινής συνέντευξης Τύπου αύριο το μεσημέρι.

Πηγή:www.capital.gr