10 Μαΐου 2012

Επίτιμος δημότης αρχαίας Ολυμπίας ο Ζακ Ρογκ

Επίτιμος δημότης της αρχαίας Ολυμπίας είναι από σήμερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ύστερα από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Με έχουν τιμήσει πολλές φορές, αλλά η βράβευση εδώ, στην Αρχαία Ολυμπία, είναι κάτι ξεχωριστό. Η καρδιά του Πιέρ ντε Κουμπερτέν βρίσκεται μέσα στην Ολυμπιακή Ακαδημία. Η δική μου καρδιά δεν ξέρω που θα βρίσκεται, αλλά θα είναι πάντα μαζί σας. Είναι συγκινητικό να είμαι πολίτης μια μοναδικής πόλης», τόνισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

Σε αυτή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιος Κοτζάς, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων της Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Σεμπάστιαν Κόε, ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ, Ζιλμπέρτ Φελί, ο συντονιστής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, Ντένις Όσβαλντ και άλλοι.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο πρώτος παράγοντας του παγκόσμιου αθλητισμού δήλωσε συγκινημένος για την τιμή που του έγινε. «Με έχουν τιμήσει πολλές φορές, αλλά η βράβευση εδώ, στην Αρχαία Ολυμπία, είναι κάτι ξεχωριστό. Η καρδιά του Πιέρ ντε Κουμπερτέν βρίσκεται μέσα στην Ολυμπιακή Ακαδημία. Η δική μου καρδιά δεν ξέρω που θα βρίσκεται, αλλά θα είναι πάντα μαζί σας. Είναι συγκινητικό να είμαι πολίτης μια μοναδικής πόλης», τόνισε ο κ. Ρογκ.