09 Μαΐου 2012

Καμμένος σε Τσίπρα: Ακόμη κι αν συμφωνούσαμε κυβέρνηση δεν θα κάναμε

Η μόνη περίπτωση να βρεθεί λύση στη διακυβέρνηση της χώρας είναι να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις έγγραφες δεσμεύσεις στους Ευρωπαίους εταίρους ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις των πολιτικών αρχηγών από την αρχή, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν έχει αρκετή δύναμη για να συγκροτήσει κυβέρνηση ακόμη και εάν το κόμμα του ξεπεράσει τις διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καν θέμα συγκρότησης κυβέρνησης από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις καθώς ούτως ή άλλως δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία.

«Οι 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 32 των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 19 της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν φτάνουν τον αριθμό των 120. Αρα δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να σχηματιστεί κυβέρνηση αντιμνημονιακού μετώπου. Εάν βέβαια τα άλλα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους, να αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους και να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση κατάργησης του μνημονίου και άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ, θα το δούμε στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», εξήγησε ο Πάνος Καμμένος και διευκρίνισε ότι ανάμεσα σε Ανεξάρτητους Έλληνες και ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες για τους λαθρομετανάστες, τη Θράκη και την ονομασία των Σκοπίων.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.