03 Μαΐου 2012

Περί δημόσιας διαβούλευσης για τους υποψήφιους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Πριν από περίπου δύο μήνες δημιουργήθηκε το κόμμα τον Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρνοντας με την έλευσή του μεγάλες προσδοκίες σε ένα σεβαστό μέρος του εκλογικού σώματος, διατυμπανίζοντας πως η παρουσία του θα αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό. Δυστυχώς όμως κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται στο κόμμα δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό που τους ακολουθεί από τα προηγούμενα πολιτικά τους βήματα!!!!!
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι ας δούμε τι έγινε με την δημόσια διαβούλευση τον υποψηφίων του νέου κόμματος. Όλα ξεκίνησαν πολύ ελπιδοφόρα στην αρχή παρότι δεν υπήρχαν πολλοί υποψήφιοι και το ψηφοδέλτιο έμοιαζε απελπιστικά άδειο κάτι που είναι λογικό για ένα καινούργιο κόμμα. Αυτό το σοβαρό πρόβλημα κάπως έπρεπε να λυθεί και ο αρχηγός του βρήκε την λύση!!!!! Βγήκε δημόσια και ανακοίνωσε ότι ζητά υποψηφίους λες και έψαχνε μεταχειρισμένο Ι.Χ. από την Χρυσή Ευκαιρία.

Τότε πολλοί έτρεξαν να στηρίξουν το εγχείρημα του προέδρου, άλλοι με αγνές προθέσεις και άλλοι για την καρέκλα άλλοι πραγματικά αξιόλογοι και άλλοι τυχοδιώχτες. Ευχαριστημένος ο πρόεδρος ζήτησε από όλους αυτούς να βγουν στους δρόμους και στις πλατειές για να ζητήσουν την ψήφο τον συμπατριωτών μας λέγοντας τους ότι είναι σίγουροι υποψήφιοι και ότι πρέπει να αγωνιστούν για το κόμμα και τις ιδέες του!!!!!! Το αποτέλεσμα ήταν αρκετοί από αυτούς να τσιμπήσουν και να κάνουν ότι τους είπε το προεδρικό επιτελείο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την συμπόρευση με το Άρμα Πολιτών αλλά και πριν από αυτήν πολλοί «σίγουροι» υποψήφιοι βρεθήκανε εκτός ψηφοδελτίου και έκθετοι. Σκεφτείτε τι έπαθαν μόλις μάθανε πως δεν είναι υποψήφιοι.

Το ρεζιλίκι ήταν άνευ προηγουμένου αφού είχαν πάει σε φίλους, γνωστούς, συγγενείς, γείτονες και είχαν πει να τους στηρίξουν και τελικά αυτοί δεν ήταν καν στους εκλογικούς καταλόγους του κόμματος! Αν λοιπόν κάποιος από αυτούς ήταν φίλος σας δεν θα λέγατε ότι το άτομο αυτό είναι αφερέγγυο ή απλώς φαντασιόπληκτο και δεν θα έπεφτε γενικά στα μάτια σας; Εγώ απλά θα τον χαρακτήριζα αφελή που τον κορόιδεψε ένας ακόμα επαγγελματίας ψεύτης και το επιτελείο του για να κάνουν την δουλίτσα τους και τίποτα παραπάνω.

Ας δούμε λοιπόν τελικά ποιές κοινωνικές ομάδες μετέχουν στα ψηφοδέλτια αυτού του λαϊκού δεξιού, αριστερού, σοσιαλιστικού, πολυσυλλεκτικού μορφώματος. Ενώ θα περιμέναμε να δούμε κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα τελικά βλέπουμε μια από τα ιδία (γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, επαγγελματίες πολιτικοί πρώην και νυν ) δηλαδή όσοι μας έφεραν εδώ μέχρι σήμερα. Δεν έχω τίποτα με αυτές τις κοινωνικές ομάδες αλλά δεν βλέπετε και εσείς μια προσπάθεια συλλογής πλούσιων βιογραφικών, μια συνειδητή γραμμή του κόμματος προς την κοινωνική ελίτ.

Θα μπορούσαν στα ψηφοδέλτια να υπάρχουν έστω για δείγμα και οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες π.χ. άνεργοι (1.500.000 επίσημα), αγρότες, εργάτες, οικοδόμοι, απλοί αγωνιστές της ζωής κ.α. που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μάλιστα υπήρχε αυτή η απαίτηση διότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν καθαρά αντιμνημονιακό προφίλ και ζυμώθηκαν μέσα από τις κινητοποιήσεις του Συντάγματος όπου για πρώτη ίσως φορά ο φιλήσυχος κεντροδεξιός ψηφοφόρος δήλωσε παρόν και προέταξε τα στήθη του στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

Για αυτούς που ελέγχουν τον κομματικό μηχανισμό του Καμμένου οι ανωτέρω κοινωνικές ομάδες κάνουν μονό για να ψηφίζουν για τίποτα άλλο. Τους θεωρούν πρόβατα που πρέπει να ακολουθούν το πρόσταγμα του ποιμενάρχη τους. Σιγά μην τους έβαζαν στα ψηφοδέλτια, πατρίκιοι και πληβείοι μαζί δεν γίνεται!!!!!!!

Αν ο Καμμένος δεν έχει σχέση με όλα αυτά τον καλώ να μας πει ποιός ή ποιοί έκαναν την επιλογή των υποψηφίων και με ποια κριτήρια για να δούμε αν είναι οι ίδιοι ή μέλη τις οικογένειας τους υποψήφιοι γιατί φαίνεται πως το νέο κόμμα έχει γίνει ήδη μαγαζάκι κάποιου ή κάποιων.

Καλώ λοιπόν όλους τους εν δυνάμει ψηφοφόρους να διαβάσουν το πρόγραμμα του κόμματος και θα διαπιστώσουν τρομακτικές ανακρίβειες σε αυτό αλλά και πράγματα που έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους. 

Υ.Γ. Είμαι από αυτούς που έλεγα να ψηφίσω τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά μετά από τα παραπάνω που ήρθαν στην γνώση μου από ενδελεχή μελέτη και από έγκυρες πηγές σας λέω πως δεν υπάρχει πλέον τέτοια περίπτωση. Αν λοιπόν από τώρα λένε και κάνουνε τέτοια πράγματα σκεφτείτε μετά τις εκλογές και την πιθανή εκλογή ορισμένων από αυτούς τι πρόκειται να δούμε! Η επιλογή είναι δική σας.

Γιώργος Κ.