02 Μαΐου 2012

Αντ. Σαμαράς: Ο Αϊνστάιν σήμερα θα ήταν πιθανώς άνεργος

Το μεγάλο ζητούμενο είναι ο δρόμος προς την ανάπτυξη τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση του με νέους επιχειρηματίες. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για καινοτόμες ιδέες σε συνδυασμό με την πανεπιστημιακή μόρφωση ως λύση για τους νέους επιχειρηματίες εν μέσω ύφεσης.

Ερωτηθείς για τον τρόπο ανάπτυξης μιας νέας επιχείρησης, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη λύση της ευρεσιτεχνίας, δίνοντας έμφαση σε ανάπτυξη software όπου θα μπορούσε να βρει εφαρμογή στην αμυντική βιομηχανία και στις 'Ενοπλες Δυνάμεις.

''Ο Αϊνστάιν ήταν υπάλληλος σε γραφείο ευρεσιτεχνίας - σήμερα θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα άνεργος,'' ανέφερε χαρακτηριστικά. ''Σημασία έχει να ποντάρουμε στο μυαλό και στη δύναμη του 'Ελληνα,'' συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα εκμετάλλευσης σε πηγές που έχει η Ελλάδα, όπως ο ορυκτός πλούτος και οι σπάνιες γαίες.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε την ιδέα τουρισμού βασισμένου στην ιδέα της Αρχαίας Ελλάδας, όπως και στη συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια.

Κληθείς να σχολιάσει αν θα μπουν νέοι άνθρωποι στην κυβέρνηση, αν βγει η ΝΔ, ο κ. Σαμαράς τόνισε το πόσο απαξιώνεται η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Ανήγαγε το θέμα, μάλιστα, στο θέμα των επιλογών για τα στελέχη της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι αν και στο ηλικιακό ζήτημα η αξιοσύνη είναι έννοια μπερδεμένη, αν μπορείς να ανοίξεις τον δρόμο σε νέα παιδιά κερδίζεις κάτι παραπάνω.

Στόχος της ΝΔ, όπως είπε, είναι με την αλλαγή του Συντάγματος να καθιερωθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ του υπουργού και του βουλευτή. Ο βουλευτής θα νομοθετεί, είπε, ενώ ο υπουργός θα πρέπει να είναι κάποιος ο οποίος θα δουλεύει απερίσπαστος. Θα πρέπει ο βουλευτής να είναι για την περιφέρεια του και ο υπουργός να έχει την ελευθερία να κάνει τη δουλειά του, την εκτελεστική.

Αυτό, τον διαχωρισμό νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας θα το φέρουμε με την συνταγματική μεταρρύθμιση, είπε.

Ερωτηθείς τελικά για τον στόχο αυτοδυναμίας της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: ''Δεν έχω καμία απολύτως ψευδαίσθηση ότι η χειρότερη θέση που μπορεί να κάτσει σήμερα ένας 'Ελληνας είναι η καρέκλα του πρωθυπουργού, όπως επίσης δεν έχω καμία διάθεση να κάτσω στην καρέκλα του πρωθυπουργού αν δεν μπορώ να είμαι πρωθυπουργός.''

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ''πρώτη φορά κόμμα αντιπολίτευσης στη μεταπολίτευση έφτιαξε πρόγραμμα λεπτομερές, κοστολογημένο, που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση'' και ζήτησε ισχυρή εντολή.