29 Μαΐου 2012

Βελόπουλος: «Δεν είμαι Νέα Δημοκρατία»... και μεις αυτό λέμε...

Την δική του απάντηση σχετικά με την προσχώρησή του στην Νέα Δημοκρατία και τον λόγο για τον οποίο δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, έδωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο πρώην βουλευτής μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, «ΣΚΑΪ στις 7», απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως στην Νέα Δημοκρατία δεν πήγε προκειμένου «να πάρει μία καρέκλα», αλλά γιατί ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί ένα κόμμα με κυβερνητικές προτάσεις.

«Δεν είμαι Νέα Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για πανστρατιά της κεντροδεξιάς παράταξης δίχως ωστόσο να συμφωνεί με απόψεις εντός της παράταξης. «Δεν μπορώ να δεχθώ μία άποψη που υποστηρίζεται από άτομα που είναι τώρα στην Νέα Δημοκρατία, πως τα Σκόπια μπορούν να ονομαστούν Μακεδονία έχοντας έναν επιθετικό προσδιορισμό [...] Δεν ανήκω ως στέλεχος στην ΝΔ».

Ερωτώμενος για τον πρώην πρόεδρό του στον ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως δεν θέλει να εκφράσει άποψη λόγω παιδείας.