16 Μαΐου 2012

«Αντίπαλός μας ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Έχει αλλάξει το πλαίσιο της αντιπαράθεσης και σίγουρα ο μεγάλος αντίπαλος για τη ΝΔ σε αυτές τις εκλογές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και ιδεολογικός αντίπαλος, γιατί πρεσβεύει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα και είναι και ο μεγάλος αντίπαλος, γιατί στις προηγούμενες εκλογές είναι η αξιωματική αντιπολίτευση...» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, δίνοντας το στίγμα της νέας προεκλογικής αντιπαράθεσης.
Ανέφερε, επίσης, ότι είναι απαραίτητη και εφικτή η συνένωση της κεντροδεξιάς, σημειώνοντας πως «θα πρέπει όλοι να κάνουν στην άκρη, να ξεπεραστούν προσωπικές διαφορές, διότι δεν νομίζω ότι υπήρχαν τόσο βαθιές ιδεολογικές διαφορές- η ΝΔ να μπορέσει να επανενωθεί, να επιστρέψουν στη ΝΔ και στελέχη και κομματικοί συσχετισμοί, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν διαφοροποιηθεί αλλά είχαν μια ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή και φιλελεύθερη ιδεολογική προσέγγιση».

Σε ερώτηση αν χωρά και ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ Μητσοτάκης είπε «Γιατί όχι; Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να χωρέσει και ο κ. Καρατζαφέρης» και τόνισε: «Και αν καταφέρει η κεντροδεξιά να ενωθεί δεν πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση μπορεί να χάσει την πρώτη θέση στις εκλογές...».