21 Μαΐου 2012

Το δάνειο του Σαββίδη... δίνει την αδειοδότηση στον ΠΑΟΚ

«Δώσαμε τη μάχη μας και πήγαμε πολύ καλά», ήταν το σχόλιο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ την ώρα που εξέρχονταν από την αίθουσα επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, μετά την εξέταση του φακέλου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Η πενταμελής επιτροπή του αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, τους νομικούς Αχιλλέα Μαυρομάτη και Λάμπρο Μπίρδα, τον υπεύθυνο οικονομικών Άλκη Μαυροφρύδη και τον υπεύθυνο λογιστηρίου Κώστα Θεοδωράκη, μπήκε για την εξέταση του φακέλου της ΠΑΕ από την Επιτροπή αδειοδότησης στις 15:10 και αποχώρησε στις 16:20.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ πήγε στην εξέταση με «όπλο» το δάνειο των 2 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο βρίσκεται πλέον σε λογαριασμό της ΠΑΕ.

Το θέμα το οποίο κυρίως απασχόλησε ήταν η βιωσιμότητα της εταιρίας, το κατά πόσο δηλαδή μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει μετακυλήσει για τη νέα περίοδο. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ παρουσίασαν τα στοιχεία τους και μένει η επιτροπή να κρίνει και να βγάλει την απόφασή της την Τρίτη.

Ακόμη, παρατέθηκαν όλα τα έγγραφα για διακανονισμούς και εξοφλήσεις σε παίκτες έως τις 31/12/2011, ενώ έγινε και αναφορά στην πολιτική εξυγίανσης που ακολουθεί η ΠΑΕ.

Έτσι, λοιπόν, με δεδομένο ότι ο Ιβάν Σαββίδης, έπραξε αυτά που είχε υποσχεθεί, τα χρήματα του, μπήκαν στην ΠΑΕ την ιδανική χρονική στιγμή, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση της ΕΠΟ.