01 Μαΐου 2012

Ο. Κεφαλογιάννη: Το δίλημμα των εκλογών είναι ευρώ ή όχι

Να ψηφίσουν με τη λογική και με βάση την κατεύθυνση στην οποία θέλουν να πορευτεί η χώρα και όχι με το θυμικό και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, κάλεσε τους πολίτες η υποψήφια Βουλευτής Α΄ Αθηνών και Υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρηση στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης (ΝΕΤ), «Πρωινή Ενημέρωση».

«Τα ερωτήματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα: Είμαστε υπέρ ή κατά της Ευρώπης; Είμαστε υπέρ ή κατά της ανάγκης να νοικοκυρευτούν τα δημόσια οικονομικά της χώρας;» δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη, θέτοντας το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, ενώ σημείωσε πως «είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι μέσα στην Ευρώπη, και από την άλλη να λέει ότι δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, γιατί Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο δικαιώματα, σημαίνει και υποχρεώσεις».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε πως «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται , περισσότερο από ποτέ, μια σταθερή κυβέρνηση» και πως «οι πολίτες που θα πάνε στις κάλπες στις 6 Μαΐου θα πρέπει να ξέρουν ότι επιλέγουν κυβέρνηση για τα επόμενα 4 χρόνια». Κάλεσε ακόμη τους πολίτες να επιλέξουν τι θα ψηφίσουν στις εκλογές με κριτήριο την ασφαλή πορεία της χώρας, την επόμενη μέρα των εκλογών. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ μας έφερε την καταστροφή. Εδώ που βρισκόμαστε τι πρέπει να δούμε; Ένα νέο πρότυπο πολιτικής, βασισμένο στην ανάπτυξη η οποία δεν θα στηρίζεται σε δανεικά, και ένα επιτελικό κράτος, το οποίο θα δημιουργεί τις συνθήκες για να μπορεί να επανεκκινηθεί, η υγιής επιχειρηματικότητα και η πραγματική οικονομία».

Τονίζοντας της αναγκαιότητα της στροφής της οικονομίας σε τομείς που μπορούν να παράγουν πλούτο για τους πολίτες, η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη συμβολή που μπορεί να έχει ο τουρισμός ως βασικός μοχλός ανάπτυξης, και σημείωσε ότι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας για την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε απολύτως τίποτα, μπορεί να έχει ένα ετήσιο οικονομικό όφελος της τάξης του 6,8% του ΑΕΠ. Μειώνοντας κατά 25% τη γραφειοκρατία, θα υπήρχε εξοικονόμηση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, σε ετήσια βάση.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι θέσεις της ΝΔ για την ανάγκη εφαρμογής αναπτυξιακών πολιτικών στην Ελλάδα, βρίσκει πλέον πρόσφορο έδαφος και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πια σαφές ότι η μονομερής πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι στην Ευρώπη. Τα πράγματα αλλάζουν στην Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη και εκεί να επιδιώξει να πετύχει τον στόχο της ανάπτυξης. Γιατί η όποια προοπτική της χώρας μας για το μέλλον, υπάρχει μόνο μέσα στην Ευρώπη».

«Για το ΠΑΣΟΚ είναι αργά για δάκρυα», τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη και του απέδωσε βαρύτατες ευθύνες γιατί με την πολιτική του «λεφτά υπάρχουν» προκάλεσε την κρίση δανεισμού της χώρας, έφερε το Μνημόνιο χωρίς να διαπραγματευτεί απολύτως τίποτα, αδιαφόρησε για τα αναπτυξιακά μέτρα τα οποία η ΝΔ ζητούσε από την πρώτη στιγμή και τελικά, με την εγκληματική εξαγγελία του δημοψηφίσματος από τον κ. Παπανδρέου, έφθασε στο σημείο να τινάξει στον αέρα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

«Να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αυτό που λέει είναι το ‘’λεφτά υπάρχουν’’ του 2012» ανέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη και κατηγόρησε την αντίφαση που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από τη μια παραδέχεται ότι πρέπει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και από την άλλη υποστηρίζει ότι η χώρα δεν θα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, κάτι που νομοτελειακά θα την οδηγούσε έξω από τον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης.

Ακόμη, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χαϊδεύει τα αυτιά των λαθρομεταναστών και των κουκουλοφόρων. Τέλος επέκρινε την ανακολουθία του ΛΑ.Ο.Σ, που ενώ ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, όταν ακόμη υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, τώρα εμφανίζεται να διαφωνεί με τη δανειακή σύμβαση, παρόλο που είχε καταστεί αναπόφευκτη από την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου.