19 Μαΐου 2012

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΕΤΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Συνήλθε σήμερα στην πρώτη συνεδρίασή της μετά τις εκλογές της 6η Μαΐου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Κύπρου,(ΝΟΜ.ΕΚ.Ε). Σε σύντομη εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και μέλος της Π.Ε, Ελευθέριος Δημητρίου έκανε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενημέρωσε την Επιτροπή για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες διεξήχθησαν οι πρόσφατες εκλογές.
Συνθήκες που καθορίστηκαν από τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των πολιτών λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα συναισθήματα αυτά, ενθάρρυναν δυστυχώς την εμφάνιση ακραίων φαινομένων άκρατου λαϊκισμού και δημαγωγίας. Παρά τις δυσμενείς αυτές περιστάσεις και την τιμωρητική ψήφο του λαού, η Ν.Δ. παραμένει η πρώτη και σταθερή πολιτική δύναμη της χώρας με αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και καθαρή και ρεαλιστική πρόταση για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση της Ν.Δ. μετά την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος ομόφωνα εκφράζει την υποστήριξή της στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για την οικοδόμηση ενός μεγάλου κεντροδεξιού πατριωτικού ευρωπαϊκού μετώπου σταθερότητας, ελπίδας και προοπτικής. Μπροστά στην προοπτική της παρατεταμένης αστάθειας και ακυβερνησίας της χώρας, που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τα ζωτικά εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας, η μεγάλη παράταξη της Ν.Δ. υπό τον Αντώνη Σαμαρά, έχει ευθύνη απέναντι στον τόπο και το λαό να αναλάβει πρωτοβουλίες υπέρβασης της κρίσης.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση της Ν.Δ. στην Κύπρο δηλώνει παρούσα στις πρωτοβουλίες αυτές. Στηρίζει τις καθαρές προτάσεις και το πατριωτικό ευρωπαϊκό όραμα του Αντώνη Σαμαρά που τις ώρες αυτές αποδεικνύει στην πράξη τον πραγματισμό αλλά και τον δυναμισμό του. Καλούμε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας αλλά και του Οικουμενικού Ελληνισμού να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ενότητας, συνεργασίας και στήριξης του Αντώνη Σαμαρά. Και να συμπορευθούν μαζί του και μαζί με τη Ν.Δ. στο δύσκολο αλλά υπεύθυνο αγώνα για την υπέρβαση της κρίσης και την οικοδόμηση της νέας Ελλάδας. Της Ελλάδας της αξιοπρέπειας, της περηφάνιας, της ανάπτυξης και της προόδου.