03 Μαΐου 2012

Βολές Ντ. Μπακογιάννη στη «λαϊκιστική συμμαχία της δραχμής»

Βολές «στους αδιόρθωτους των τέως "μεγάλων" κομμάτων και στη «λαϊκιστική συμμαχία της δραχμής» εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, επιμένοντας πως υπάρχει «ο τρίτος δρόμος», της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Κατά την κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση, στο Περιστέρι, αφού επανέλαβε πως οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι πολύ κρίσιμες, έστρεψε τα βέλη της κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και κατά του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής: «Έχετε κολοσσιαίες ευθύνες κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που φέρατε-με την δειλία και την ατολμία σας να κάνετε ριζικές αλλαγές- το λαό στην κατάσταση αυτή. Είσαστε αδιόρθωτοι εγκληματικά, γιατί δεν διδαχθήκατε τίποτα απ’ την κρίση. Αλλά έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης κι εσείς κυρία Παπαρήγα, κύριε Τσίπρα, κύριε Καμμένε- και όλοι σας στη φαιοκόκκινη συμμαχία- που πατάτε στον πόνο του λαού. Γιατί δεν νοιαστήκατε ποτέ να υπάρξει μια Ελλάδα ελεύθερη, ευρωπαϊκή, παραγωγική; Γιατί στο ΚΚΕ θαυμάζετε τη Βόρεια Κορέα και στον ΣΥΡΙΖΑ τον Τσάβες και τους ομοίους του ενώ η Χρυσή Αυγή, νοσταλγεί τους ναζί;».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή της, υποστήριξε πως «τα κόμματα της δραχμής» καλούν τους πολίτες να αυτοκτονήσουν για να γιγαντωθούν εκλογικά: «Σας εξαπατούν ότι, ακόμα κι αν εμείς αθετήσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας, οι άλλοι μας τρέμουν και γι αυτό δεν θα τολμήσουν να μας βγάλουν απ’ το ευρώ. Κούνια που τους κούναγε. Εγώ φίλες και φίλοι, που η επαφή μου με την Ευρώπη είναι καθημερινή, και που η φωνή της Συμμαχίας υπέρ της πατρίδας αποδείχτηκε η μόνη σεβαστή εκεί, τους λέω: βάζετε σε κίνδυνο θανάσιμο τον ελληνικό λαό. Καθώς η κρίση αγγίζει πια μεγάλες χώρες, όπως η Ισπανία, πολλοί θα χαρούν να μας πετάξουν έξω για να συγκεντρωθούν στα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα. Και έξω από το ευρώ, αν δεν το ξέρουν να τους το πω εγώ, σημαίνει και έξοδο απ’την Ευρώπη».

Ζητώντας την ψήφο των πολιτών, τόνισε πως «ο ρόλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην επόμενη Βουλή πρέπει να είναι καταλυτικός: σε κυβέρνηση θα μπει ως φωνή ριζικών αλλαγών, μεταρρυθμίσεων, δημιουργίας. Όχι περικοπής των χαμηλών μισθών και των συντάξεων και αύξησης της φορολογίας».

Επανέλαβε ακόμη πως το κόμμα της έχει ξεκαθαρίσει «τα αδιαπραγμάτευτα πλαίσια της προγραμματικής συμφωνίας στη βάση της οποίας και μόνον θα συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση».