22 Μαΐου 2012

Bloomberg: «Είναι επικίνδυνος»

Το πρακτορείο Bloomberg εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του κ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο» και σημειώνοντας πως οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να δούν πίσω από τα επικίνδυνα ψέματά τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αλ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούν τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι μπορούν να ακυρώσουν τους όρους του μνημονίου, χωρίς να διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας.

«Εάν οι ψηφοφόροι τους πιστέψουν και αποσπάσει ποσοστό που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει τις απειλές του, τότε η χώρα του, η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία θα βιώνουν για πολλά χρόνια τις συνέπειες αυτής της απόφασης» γράφει το άρθρο.


Σχολιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους όρους του μνημονίου, το πρακτορείο αναφέρει:
«Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι οι δανειστές της Ελλάδας μπλοφάρουν όταν απειλούν πως θα διακόψουν την βοήθεια. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, γνωρίζουν ότι μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συμπαρασύρει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία και έτσι δεν θα το διακινδυνεύουν. Ίσως, αλλά σκεφτείτε αυτό: εάν όντως πιστεύει αυτά που λέει τότε είναι διατεθειμένος να τζογάρει σε μία παρτίδα πόκερ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ το μέλλον της Ελλάδας και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου [...]. Αν δεν πιστεύει αυτά που λέει και γνωρίζει ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα εγκαταλειφθεί, τότε θέτει σε κίνδυνο τη χώρα του απλά και μόνο για να κερδίσει δύναμη. Στην πρώτη περίπτωση είναι επικίνδυνος, στη δεύτερη κυνικός». 
«Οι Έλληνες πρέπει να σκεφτούν τι ψηφίζουν στις 17 Ιουνίου. Και πρέπει να ξέρουν ότι αυτά που λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του είναι ψέματα» καταλήγει το άρθρο.